Oferte locuri de munca top

Pe piața spațiilor logistice și industriale se menține o rată de absorbție ridicată

Pe piața spațiilor logistice și industriale, capitala a cunoscut cea mai ridicată cerere, înregistrând peste 50% din volumul închirierilor la nivelul întregii țări, în prima jumătate a acestui an.

Companiile din sectoarele logistic, distribuție sau e-commerce au fost în topul tranzacțiilor încheiate, reprezentând 70% din volumul acestora.

Expansiunea afacerilor din aceste domenii a asigurat o rată mare de absorbție, determinând menținerea unui procent foarte scăzut al spațiilor neocupate, de aproximativ 4%.

 „Problema cu care continuă să se confrunte această piață este lipsa disponibilității spațiilor cu suprafețe cuprinse între 800-1500 mp, aflate în zone cu acces facil la mijloacele de transport care fac legatura cu Bucureștiul. Iar la o bună parte dintre cele care sunt disponibile în acest moment, provocarea o constituie lipsa investițiilor în facilitățile care permit autorizarea PSI”, afirmă Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate.

Pentru cea de a doua jumătate a anului sunt așteptate livrări de noi spații industriale, ce însumează circa 500.000 mp. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt proiecte aflate în desfășurare în București și zonele limitrofe din Ilfov.

www.romtor.ro

Telefon: 0212331849
office@romtor.ro

Sus