Oferte locuri de munca top

Pavelele de proastă calitate trebuie înlocuite o dată la 2-3 ani

SymmetricaPentru o economie de 10 euro/mp, românii care aleg pavarea curţilor cu produse de proastă calitate riscă să piardă mai mult decât investesc iniţial. Pavelele de proastă calitate trebuie schimbate o dată la 2 – 3 ani, iar o lucrare de bună calitate poate rezista până la 20 de ani, potrivit unei analize realizate de Symmetrica, producător de pavele şi borduri vibropresate.

Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica, explică:

“Preţul este, pentru peste jumătate dintre românii care folosesc pavele pentru amenajarea curţii, un criteriu esenţial în procesul de achiziţie al produselor. Din păcate, un preţ mai mic atrage după sine şi o calitate mult mai scăzută a produselor care, de cele mai multe ori, se deteriorează şi trebuie schimbate într-o perioadă de timp scurtă.”

Conform calculelor Symmetrica, în acest moment un român cheltuie între 25 şi 35 de euro pe mp pentru efectuarea unei lucrări complete, iar suprafaţa medie pavată a unei curţi este cuprinsă între 100 şi 200 mp. Costul pe metrul pătratincludeatât pavelele şi bordurile, cât şiterasamentele şi materialele auxiliare (balast, beton, ciment, nisip, etc.).

Mai mult decât atât, un alt risc ce poate apărea în momentul pavării este alegerea echipei de montaj nepregătită corespunzător. Astfel, cei care aleg să lucreze cu meşteri nespecializaţi plătesc inițial un preț mai mic pentru montaj, dar nu iau în calcul faptul că lucrările efectuate de o echipă neprofesionistă au o durată de viaţă mai scurtă şi atrag cu sine cheltuieli mai ridicate pe termen lung.

”Din fericire, procentul de clienți care aleg echipe de meșteri nespecializați este relativ mic, de 25%, iar 5% preferă să își monteze pavelele singuri.”, a încheiat Sebastian Bobu.

Sus