Oferte locuri de munca top

Patru întrebări la care să răspunzi înainte de a cumpăra un lampadar

Lămpile și iluminatul sunt absolut esențiale pentru proiectarea unei camere frumoase. Lămpile de podea, adică lampadarele, au un dublu scop: pot fi obiecte superbe în sine, iar lumina pe care o produc poate deterPatru întrebări la care să răspunzi înainte de a cumpăra un lampadar
Iată patru întrebări cheie la care trebuie să răspunzi înainte de a alege un lampadar.
1. Vrei ca lampadarul să iasă în evidență?
Un lampadar izbitor poate fi o caracteristică a camerei de zi în sine – adăugând înălțime, culoare și caracter într-o cameră – sau poate fi un obiect mai subtil, amestecându-se cu mobilierul și accesoriile.
Practic, vrei ca vizitatorii tăi să spună: „Doamne, uită-te la lampa aia!” sau crezi că lămpile sunt doar practice și nu au nevoie să fie observate?
Indiferent ce fel de lampadar decizi să alegi, totul poate depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție. O lampă de podea cu trepied, de exemplu, va funcționa foarte bine într-un colț gol, dar poate ocupa prea mult spațiu prețios într-o cameră mai mică.
2. Cum se va potrivi lampadarul cu dimensiunea camerei tale?
Atunci când alegi un lampadar, trebuie să iei în considerare amploarea camerei tale, în special înălțimea tavanului.
Dacă ai un tavan jos, un lampadar foarte înalt poate arăta disproporționat. Iar dacă ai mult spațiu, un lampadar prea mic sau jos se va distinge din motive greșite, orbind oaspeții cu strălucirea sa în loc să umple camera cu lumină ambientală.
Așadar, trucul este să măsori dimensiunea camerei și să stabilești mai întâi înălțimea ideală a lampadarului, astfel încât să știi ce impresie poate face în cameră.
3. Ce fel de lumină vrei în camera ta?
Un lampadar poate fi utilizate atât pentru iluminatul de lucru, cât și pentru iluminarea ambientală. Alegând întâi care este prioritatea te va ajuta să decizi care este cel mai bun lampadar pe care să îl alegi.
Dacă vrei ca lampadarul așezat lângă o canapea sau un fotoliu să ofere lumină de citire, atunci partea de jos a umbrei ar trebui să fie la nivelul ochilor atunci când stai așezat – ceea ce înseamnă că partea superioară a lămpii va avea de obicei aproximativ 60 de centimetri înălțime atunci când este măsurată de la podea.
Alegerea nuanței potrivite este, de asemenea, importantă. O nuanță semi-translucidă este ideală pentru o lumină ambientală mai moale, în timp ce, dacă vrei să evidențiezi o caracteristică a unui perete sau tavanul, poți alege o nuanță opacă, deoarece acestea sunt mai bune pentru iluminarea decorativă cu accent.
4. Cum va funcționa lampadarul cu decorul și designul camerei tale?
Bazele lămpilor de podea pot fi din alamă, lemn, marmură și într-o gamă largă de culori, în timp ce nuanțele pot fi de la nude discret până la modele strălucitoare.
Lampadarele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a transforma „spațiile negative” în caracteristici de design pozitive. Acele zone care nu spun nimic, cum ar fi o fereastră goală sau golul dintre canapea și perete, pot fi iluminate, adăugând adâncime și caracter și dând viață camerei.

Sus