Oferte locuri de munca top

Pași rapizi pentru transformarea podului în spațiu util

Când căutați spațiu suplimentar, uneori este dificil să vă extindeți amprenta casei. Mansarda casei  poate fi un spațiu pe care îl puteți revendica și transforma într-un dormitor confortabil. Această zonă de obicei plină de obiecte inutile poate fi curățată și remodelată într-un dormitor sau altă cameră utilă.

Spațiul din pod sau mansardă este unul dintre cele mai unice domenii de lucru și are câteva considerații speciale care înseamnă că trebuie să vă gândiți și mai mult la procesul de renovare și că ar fi mai bine să apelați la specialiști în amenajari interioare în sensul acesta. Urmatorii pasi vă vor pune pe drumul cel bun.

Determinați dacă podul poate fi utilizat

Nu toate podurile pot fi convertite în spațiu de locuit utilizabil. Cel mai bun mod de urmat este  angajarea unui specialist care  să vină să inspecteze spațiul. Specialiștii  vor ști cel mai bine dacă în pod se poate locui. Podul va avea nevoie de scări și o fereastră suficient de mare pentru a putea fi folosită ca și cale de evacuare de urgență. Podeaua va trebui, de asemenea, să poată susține greutatea suplimentară a pardoselilor, pereților și mobilierului.

Examinați de asemenea sistemul de incalzire HVAC existent pentru a vedea dacă acesta va suporta încărcările suplimentare ale spațiului planificat. Dacă trebuie să introduceți un sistem nou pentru fiecare, acesta poate avea costuri semnificative. Este recomandat în acest sens să discutați cu un instalator care va poate sfatui asupra schimbarilor necesare.

Grinzile sunt un alt impediment. Dacă aveți grinzi mari, poate fi costisitor să le înlocuiți. Structurile de acoperiș fabricate au în mod normal un set de elemente transversale care servesc drept suporturi structurale.

Bugetul

Dacă spațiul poate fi transformat în zonă de locuit, este cazul să stabiliți bugetul. Decideți  cât de mult sunteți dispus să cheltuiți. Bugetul pe care îl decideți va determina în mare măsură ce puteți face cu spațiul. Odată ce ați stabilit cât de mult aveți la dispoziție, trebuie să faceți o estimare aproximativă a cât de mult veți cheltui pe fiecare element al renovării. Aceasta include  împărțirea bugetului  între tavan, pardoseală, tratamente de perete și orice element ce ține de electricitate sau instalații sanitare pe care decideți să le introduceți. De asemenea, luați în calcul că este posibil să aveți nevoie de un zugrav profesionist.

Permise

Nevoia de permise este ceva ce nu puteți ignora. Înainte de a efectua orice lucrare, stabiliți care sunt toate inspecțiile și permisele de care va avea nevoie renovare. Acest lucru nu este întotdeauna atât de ușor pe cât pare, deci asigurați-vă că vă acordați suficient timp pentru a face toate cererile și pentru a obține aprobările corecte. Nu faceți niciodată lucrări fără un permis aprobat. Lucrările finalizate fără permis nu pot fi incluse în valoarea casei și pot atrage amenzi.

Armarea elementelor structurale

Înainte de a începe orice lucrare, structura trebuie inspectată și consolidată. Traversele sunt rareori construite pentru a menține greutatea camerelor. Este posibil ca grinzile să aibă nevoie de întărire, fie prin dublarea lor, fie prin includerea unei grinzi pentru a menține greutatea suplimentară.

Grinzile acoperișului trebuie să fie reconfigurate în funcție de stilul de acoperiș pe care îl are casa. Acoperișurile cu cadru „A” sunt de obicei mai potrivite pentru o reconfigurare a mansardei decât suporturile în stil „W”.

Pardoseală și izolare fonică

Pentru a începe, aveți nevoie de o suprafață stabilă. Podeaua este locul de pornire. Dacă instalați  izolație fonica sau termica, acestea trebuie să fie puse în funcțiune înainte de a așeza pardoseala. Dacă vreți o podea ceramică atunci va trebui să apelați și la un faianțar.

Acoperirea pereților

Acum că aveți o podea, vă puteți pune ocupa de pereți. Aceasta include încadrarea oricăror opțiuni de stocare încorporate pe care le-ați ales. Pe măsură ce împărțiți spațiul mansardei, luați-vă timp pentru a măsura amplasarea realistă a mobilierului. Aceasta este o idee bună în general și mai ales într-un spațiu cu cerințe unice cum este mansarda. Pentru a zugrăvi pereții este important să lucrați cu un specialist în zugrăveli moderne.

Izolație

Izolația este critică. Cu acoperișul deasupra, singurul lucru dintre cameră și căldura soarelui sau frigul din iarnă este izolația. Se recomandă în acest sens utilizarea celor mai bune materiale izolatoare.

Încălzire și aer condiționat

Nevoile de încălzire și aer condiționat trebuie să fie abordate înainte de a începe orice renovare. Canalizarea poate fi uneori extinsă din alte încăperi și mansarda poate fi legată de sistemele existente.

Dacă este posibil, consultați sau contractați un specialist HVAC pentru posibilitatea de a avea un termostat separat pentru mansardă. Va fi mai cald sau mai rece decât restul casei, în funcție de sezon. Posibilitatea de a controla  încălzirea și aerul condiționat doar pentru mansardă vă permite să folosiți aceste sisteme eficient în toată casa.

Electricitate / instalații sanitare

Ultimul pas înainte de a vă termina pereții este să faceți orice lucrări în instalația electrică sau instalații sanitare necesare. Acestea nu sunt proiecte de tipul DIY. Discutați cu un electrician autorizat sau instalator pentru a evita greșelile costisitoare și periculoase.

 

Sus