Oferte locuri de munca top

Pasajul Mihai Eminescu, ultimele lucrari

Lucrarile la interiorul pasajului Mihai Eminescu vor fi finalizate in prima decada a lunii august, urmand apoi a fi efectuate manopere care tin de aspectul arhitectural al acestuia.
Intr-o ampla declaratie de presa pe tema pasajului subteran de la Fundatie, viceprimarul Iasiului, Mihai Chirica, a subliniat faptul ca faza finala a lucrarilor de interior a fost atinsa, constructorul urmand sa paraseasca pasajul, imediat dupa ce termina operatiunile de betonare. Locul constructorilor va fi luat de cei care se vor ocupa de amenajarea arhitecturala, durata acestor lucrari fiind estimata la sase luni. Deocamdata, cea mai importanta lucrare ce tine de finisarea pasajului priveste inchiderea iluminatorului.
Lucrarile din exteriorul pasajului se afla, de asemenea, in fazele terminale. Pe soseaua Pacurari se efectueaza marcaje rutiere, urmand ca pe portiunea dintre scoala Petru Poni si Fundatie marcajele sa fie adaptate noii configurari a carosabilului ce vor fi aduse de functionarea pasajului. „Vom lasa circulatie prioritara spre centru si nu invers. Zona respectiva se preteaza foarte bine si la o circulatie reversibila, functie de orele de trafic, dar asta va fi analizata cu Politia Rutiera”, a declarat Mihai Chirica.
Pasajul urmeaza a avea o lungime totala de 286 de metri, fiind prevazute cate o banda de circulatie pe fiecare sens si rampe de acces dinspre str. Pacurari si bulevardul Independentei.

Sus