Urare An Nou 2024

Parchetul stratificat, mai rezistent la umezeală decât cel masiv

Când vine vorba de amenajarea pardoselii românii aleg tot mai mult parchetul stratificat, în culori deschise şi cu plăci de dimensiuni mari, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.
 
Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România, a declarat:“Parchetul stratificat este tot mai des ales de români, în special cel din stejar, datorită proprietăţilor sale şi a multiplelor avantaje faţă de cel din lemn masiv sau cel laminat.”
Conform declaraţiilor acestuia, parchetul stratificat nu ”lucrează în timp”, comparativ cu cel din lemn masiv, a cărui stabilitate dimensională depinde de umiditatea lemnului. De asemenea, este mai rezistent la umiditate decât cel din urmă, foarte rezistent la zgârieturi şi cu un aspect elegant.
”În ceea ce priveşte achiziţiile de parchet stratificat, cel mai căutat tip este cel triplustratificat, cu un strat nobil din lemn natural de 3,5 mm. Acesta are avantajul de a fi folosit pentru încălzirea prin pardoseală, spre deosebire de cel din lemn masiv”, a completat Mugurel – Horia Rusu.
*Românii preferă montajul cu profesionişti
Deşi  parchetul este  uşor  de  montat,  românii  preferă  să îşi amenajeze pardoseala cu o echipă profesionistă şi să primească o garanţie pentru lucrare, întrucât un montaj neconform generează costuri mult mai mari în timp.
În ceea ce priveşte montajul, reprezentantul Hornbach a afirmat că este important ca paşii să fie urmaţi atent. Astfel, pregătirea stratului suport este foarte importantă, fiind necesar ca acesta să nu prezinte denivelări mai mari de 3 mm, să fie curat şi uscat. De asemenea, trebuie lăsat un spaţiu de dilataţie, iar de regulă se folosesc pene distanţiere în momentul instalării plăcilor, al căror sistem de îmbinare trebuie înlăturat pentru cele dinspre perete. După montajul plăcilor, penele distanţiere sunt eliminate şi se montează plintele şi pragurile.

Hornbach Timisoara

Sus