Oferte locuri de munca top

Palatul Culturii din Targu Mures va fi reabilitat

poza-2Autoritatile judetului Mureș au anunțat că intenționează să implementeze proiectul de reabilitare a Palatului Culturii din Târgu Mureș

Valoarea totală a investiţiei propuse se ridică la 6,4 milioane de lei inclusiv TVA echivalentul a 1,4 milioane de euro.

Edificiul este situat în Piaţa Victoriei nr. 1 din Târgu Mureș și are un regim de înălţime S+P+3E. Clădirea are o suprafaţă construită de 2500 mp și o suprafaţă desfășurată de aproximativ 14 mii mp.

Actualul Palat al Culturii din Târgu Mureș a fost construit între 1911 și 1913 fiind una dintre clădirile reprezentative ale Belle Epoque în Transilvania.

La exterior palatul este împodobit cu mozaicuri și basoreliefuri în bronz și piatră, fresce și vitralii, toate specifice stilului Secession, ca variantă a Art Nouveau.

Lucrările propuse prin proiectul de reabilitare implică finisaje exterioare, tâmplării exterioare, șarpantă și învelitoare, restaurare piese decorative metalice, reparaţii elemente exterioare din piatră, inscripţii metalice pe faţadă, reparaţii instalaţii electrice exterioare.

Pentru interior se vor realiza reparaţii la casa scării de la Biblioteca Judeţeană, reparaţii la Sala Oglinzilor, finisaje interioare, recondiţionarea picturilor pe pânză, recondiţionarea lambriurilor și pardoselilor, reparaţii la Orga din Sala de Concerte.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

 

Sus