Oferte locuri de munca top

Otelul: amenintari si oportunitati

Perioada actuală este una plină de provocări pentru industria europeană a oţelului, companiile identificând mai multe ameninţări, dar și oportunităţi de dezvoltare.

“În 2016 activitatea în sectoarele consumatoare de oţel a crescut cu 1,7% dar în același timp importurile au crescut până la 24% din totalul consumului, de la o pondere de 17%.  Mare parte a amplificării importurilor este cauzată de oţelul foarte ieftin din ţări terţe”, a precizat Axel Eggert, director al Eurofer, federaţia europeană a producătorilor de oţel.

Acesta a mai precizat că producătorii europeni se confruntă cu o serie de costuri pentru realizarea unor produse la standardele europene, costuri care nu sunt impuse și competiţiei din afara Uniunii Europene.

De aceea este atât de importantă reforma Sistemului de Tranzacţionare a Certificatelor Verzi (EU-ETS) după 2020. Aceasta trebuie să echilibreze politicile de protecţie a mediului cu nevoia de a susţine capacitatea industriei de a fi competitivă și a se dezvolta, a mai precizat sursa citată.

Reprezentantul Eurofer a mai adăugat că au fost înregistrate recorduri semnificative în inovaţiile din sector. Producătorii europeni realizează mai multe mii de tipuri de oţeluri avansate, dintre care câteva sute nici nu existau acum zece ani.

Acestea ajută la diminuarea emisiilor de carbon în alte sectoare cum ar fi producerea energiei electrice.

Cercetarea și dezvoltarea în producţia de oţel vor avea potenţialul de a reduce emisiile de dioxid de carbon în proporţie foarte mare atât timp cât sunt asigurate condiţiile economice și de cercetare.

Declaraţiile vin înaintea unei întâlniri a reprezentanţilor industriei care vor sărbători Ziua Oţelului la Bruxelles. Tema întâlnirii este cum va reacţiona industria oţelului la provocările generate de nevoia de a atinge obiectivele climatice, precum și oportunităţile aduse de digitalizare și industria 4.0.

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

Sus