Oferte locuri de munca top

Organizatiile europene trag un semnal de alarma in privinta contractelor publice din Romania

1102.jpg Doua dintre principalele organizatii europene din constructii, FIEC (Federatia Industriilor Europene a Constructiilor)si EIC (Antreprenorii Europeni Internationali) au tras un semnal de alarma asupra conditiilor de contractare utilizate in Romania pentru contractele de lucrari publice, printr-o scrisoare trimisa primului ministru, ministrului transporturilor si ministrului fondurilor europene.
Aceste conditii deviaza de la filosofia de impartire a riscurilor primovata la nivel mondial de standardele Federatiei Internationale a Inginerilor Consultanti in Domeniul Constructiilor (FIDIC) si transfera practic toate riscurile catre contractori, generand astfel o situatie incorecta si, in cele din urma, periclitand buna implementare a contractelor, se arata in scrisoarea oficiala.
FIEC si EIC sunt convinse ca utilizarea unor astfel de conditii inechitabile este in dezacord cu legislatia europeana. In consecinta, cele doua organizatii solicita guvernului roman sa remedieze aceasta situatie in cel mai scurt timp cu putinta.

Sus