Oferte locuri de munca top

Oradea: Reabilitarea Sistemului de termoficare, prioritate in acest an

188.JPG Bugetul de investitii al Primariei Oradea propus pentru anul 2014 se ridica la suma de 476,99 milioane lei.
Din acesta, cea mai mare suma, 240,8 milioane lei, urmeaza sa fie alocata pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbana, valorificarea apei geotermale Nufarul I si reabilitarea termica a blocurilor.
Totodata se vor realiza in continuare investii pentru dezvoltarea turismului. Astfel, pentru investitii in revitalizarea cetatii Oradea, Complexul Wellness Termal, Piata Unirii si Ferdinand, reabilitarea pasujului Vulturul Negru, parcul Salca si dealul Ciuperca este propusa suma de 102,8 milioane lei.
Municipalitatea va investi si in dezvoltarea mediului de afaceri. Pentru introducerea utilitatilor in Parcul Industrial, realizarea centrului de afaceri si pentru piata Rogerius urmeaza sa fie alocata suma de 61,7 milioane lei.
Nu in ultimul rand primaria doreste sa investeasca in acest an 51 milioane lei in descongestionarea traficului si imbunatatirea mobilitatii populatiei pe coridorul transfrontalier fr legatura Oradea-Biharkeresztesz si constructia unei piste de biciclete intre Berettyujfalu si Oradea.
Toate aceste proiecte beneficiaza de finantare europeana si sunt cofinantate de primarie si de la bugetul de stat. Veniturile Primariei pentru acest an sunt estimate la 1,4 miliarde lei. Bugetul total de cheltuieli propus are aceeasi valoare. Excedentul anului trecut se ridica la suma de 14,54 milioane lei.
Veniturile bugetului consolidat inregistreaza o crestere fata de valorile realizate in anul precedent de 37%, pe fondul atragerii unor surse nerambursabile si a prelevarilor de la bugetul de stat pentru obiective de investitii.
Potrivit lui Eduard Florea, directorul executiv al Directiei Economice, bugetul este alcatuit astfel: 26% prelevari de la bugetul de stat, 23% venituri proprii si 21% fonduri UE.
Bugetul urmeaza sa fie aprobat in consiliul local pana la data de 3 februarie 2014.

Sus