Oferte locuri de munca top

Oltenia: Peste 20 de milioane de euro solicitate pentru eficienta energetica

Sume nerambursabile de peste 20 de milioane de euro au fost solicitate prin Programul Operational Regional pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuinte.
Pe acest domeniu au fost acceptate 22 de cereri de finantare dintre care pana acum au fost contractate proiecte de 1,29 milioane de euro. Bugetul pentru acest segment este de peste 12 miloane de euro.
Cel mai putin solicitat segment pentru accesarea de fonduri regio este cel pentru reabilitarea centrelor industriale poluante si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati. Fondurile au fost realocate pentru alte domenii dupa ce un singur proiect de un milion de euro a fost depus, acesta fiind respins, informeaza Adr Oltenia.
Apelul de proiecte pentru drumuri judetene este inchis inca din 2010 pentru depasirea bugetului de contractare cu peste 50% din suma de 130 de milioane de euro alocata.
La sfarsitul lunii iunie in regiunea SV Oltenia au fost depuse 971 proiecte pentru finantare prin POR in valoare solicitata de 1,21 miliarde euro, 366 proiecte fiind respinse sau retrase de catre solicitant. Dintre cele 605 proiecte ramase, 504 proiecte au fost contractate, in valoare solicitata de 724 de milioane euro, dintre care 39 contracte au fost reziliate. In prezent 101 proiecte se afla in diferite etape de evaluare / precontractare / in lista de rezerva.

Sus