Oferte locuri de munca top

Olandezii vor sprijin in plata datoriilor la Galati

Ministrul olandez al Comertului Exterior din Olanda, Lilianne Ploumen a cerut sprijinul ministrului Dan Sova in achitarea datoriei rezultate din litigiul intre consortiul RWRC si AFDJ Galati.
Datoria se refera la proiectul „Ranfluarea epavei Rostock din canalul Sulina, curatarea canalului navigabil si refacerea apararilor de maluri”, iar firma olandeza ar trebui sa achite 12 milioane de dolari pentru nerespectarea contractului. Partea romana a asigurat partea olandeza ca va lamuri situatia.
Reprezentantii olandezi la Bucuresti si-au manifestat interesul pentru viitoarele proiecte de infrastructura in sudul Portului Constanta. Pentru investitia din Zona de Sud a Portului Constanta este posibil a fi folosita si noua Lege a Parteneriatului Public – Privat, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.
In privinta colaborarilor viitoare cu Olanda, Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat: „(…) am propus intensificarea schimburilor de experienta intre cele doua tari, astfel incat specialistii romani si cei olandezi sa aiba acces direct la exemple de bune practici in domenii cheie precum agricultura, managementul riscului inundatiilor, IT, industria constructiilor navale, industria alimentara, industria chimica, logistica, comunicatii, prelucrarea de produse petroliere, constructii, industria siderurgica.”, conform unui comunicat al Ministerului Economiei.
Olanda ocupa locul intai in topul investitorilor straini pe piata locala si este unul dintre principalii parteneri comerciali ai Romaniei – locul 8 la export si import. Schimburile bilaterale au atins, in anul 2013, cifre record in istoria relatiilor comerciale romano-olandeze – 3,5 miliarde euro, cu circa 12% mai mult decat la sfarsitul anului 2012.

Sus