Oferte locuri de munca top

Observatorul Vasile Urseanu intra in lucrari de reabilitare

1981.jpg Primaria Bucuresti a incheiat contractul pentru executia lucrarilor de reabilitare a Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”, cladire aflata pe lista monumentelor istorice.
Obiectivul de investitii va intra in santier incepand de luna viitoare. Potrivit graficului lucrarile vor fi finalizate pana in luna aprilie 2015.
In cazul a altor trei monumente istorice din capitala lucrarile de reabilitare se afla in plina desfasurare:
*Arcul de Triumf, stadiu 25%
Santierul la Arcul de Triumf a demarat in urma cu trei luni iar graul de finalizare al proiectului este de 25%.
„Acum se lucreaza la consolidarea monumentului, utilizandu-se aceeasi procedura ca la sediul vechi al Primariei Municipiului Bucuresti, adica izolarea antiseismica a bazei cladirii. Monumentul devine rezistent astfel la un cutremur de 9 grade pe scara Richter” a declarat Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.
*Incep lucrarile la Muzeul Nicolae Minovici
S-a demarat organizarea de santier la Muzeul Nicolae Minovici. Imobilul monument istoric va beneficia de lucrari de consolidare, reabilitare si restaurare, precum si amenajarea curtii exterioare. Sorin Oprescu a detaliat: „Se va reabilita si atelierul de restaurare a obiectelor de patrimoniu ale muzeului, se va consolida constructia de la limita de vest a proprietatii, aflata in stare de ruina. De asemenea, odata finalizata, cladirea va adaposti un muzeu dedicat familiei Minovici.”
*Casa Cesianu, in doua luni se finalizeaza reabilitarea cladirii
La Casa Cesianu, lucrarile la acest obiectiv au inceput in noiembrie anul trecut, iar in prezent stadiul acestora este de 50%. In doua luni se termina reabilitarea cladirii si se vor demara lucrarile de reabilitare a curtii unde se va amenaja un lapidarium (spatiu de expunere a obiectelor mari de patrimoniu, care se expun afara).
Demarate in primele luni ale acestui an, lucrarile de consolidare de la Corpul A au fost finalizate, iar in acest moment, se reexpertizeaza componentele artistice de piatra si se preleveaza probe de laborator cu scopul de a demara restaurarea acestora; au fost efectuate lucrari de arhitectura si lucrari la instalatiile electrice, termice si sanitare la Corp A, pe toate nivele (S+P+E+M) iar in cursul lunii iunie au fost executate lucrari la toate etajele cladirii, inclusiv la fatada si curtea exterioara.
Casa Cesianu va prelua o parte din colectiile aflate in patrimoniul Muzeului Municipiului Bucuresti.

Sus