Oferte locuri de munca top

O parte din datoria Cemacon a fost externalizata

O parte din datoria companiei Cemacon, insumand 12 milioane de euro, a fost preluata de catre fondul olandez de investitii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA.
Banca Comerciala Romana (BCR) a realizat externalizarea in baza acordului de principiu privind restructurarea creditelor Cemacon semnat in noiembrie 2013.
Restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 de milioane de euro contractat de Cemacon la BCR constituie o etapa finala a procesului de reorganizare operationala si financiara a companiei, initiat in 2010. Conform acordului de restructurare, la finalul actiunii, estimata a se incheia in a doua parte din 2014, Cemacon va avea o datorie sustenabila catre BCR, care sa poata fi acoperita din veniturile rezultate din activitatea de baza a producatorului de caramida.
Liviu Stoleru, Director General si Presedintele Consiliului de Administratie al Cemacon, isi mentine atitudinea pozitiva cu privire la evolutia business-ului Cemacon:
„Parcurgerea concreta a etapelor agreate de companie, actionari si banca, in care se incadreaza si transferul de creanta catre noul investitor, aduce stabilitate business-ului si ne permite ca, operational, sa ne concentram pe obtinerea de rezultate de top.”
Cu toate acestea o parte din actionari au hotarat sa vanda actiunile. In perioada 6-24 ianuarie a fost tranzactionat 11% din capitalul Cemacon.
Infiintata in 1969 la Zalau, Cemacon S.A. activeaza de 40 de ani in domeniul productiei materialelor de constructii. Compania si-a concentrat atentia pe obtinerea unei retete optime de fabricare a blocurilor ceramice, iar in prezent beneficiaza de o linie de productie moderna, automatizata.

Sus