Oferte locuri de munca top

O cladire parasita va fi transformata in Centrul Multicultural si Educational Sacele

315.jpg Cererea de finantare depusa de primaria Sacele, pentru reabilitarea Centrului Multicultural si Educational din municipiu, a devenit un proiect european. Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost incheiat in aceasta saptamana.
Astfel, pentru realizarea investitiei au fost alocate fonduri nerambursabile in valoare de 3,6 milioane euro.
Proiectul prevede executia de lucrari de reabilitare si modernizare la fosta cladire a Grupului Scolar Industrial de Constructii Montaj. Parasita de peste doi ani, cladirea acestui liceu din centrul orasului Sacele necesita investitii importante pentru reabilitare si modernizare, ca sa devina adaptata noii destinatii sociale si noii functionalitati care i-a fost atribuita.
Prin acest proiect va fi complet reabilitata o suprafata construita de peste 2.500 mp, lucrarile schimband cu totul constructia, de la fundatie si subsoluri, pana la nivelul acoperisului.
In noua cladire vor avea loc activitati socio-culturale si dupa o perioada de un an si cinci luni, cat estimeaza edilii ca vor dura lucrarile, vor fi angajate opt persoane care vor administra acest patrimoniu. In noua constructive vor fi amplasate doua centrale termice moderne si va fi realizata o instalatie de climatizare. Curtea imobilului va fi ecologizata si va fi pregatita pentru derularea unor activitati socio-educative out-door.
Cu privire la acest proiect Nistor Radu Florea, primarul municipiului Sacele, a declarat:
„Cladirea pe care o vom reabilita prin acest proiect este chiar in centrul municipiului nostru si dorim sa devina o emblema pentru modul in care o constructie veche poate dobandi valente noi, pentru atragerea si implicarea publicului larg, in special a tinerilor, in viata sociala.”
Valoarea totala a proiectului este de 16,64 milioane lei, din care asistenta nerambursabila solicitata este de 16,15 milioane lei, in timp ce 483.800 lei reprezinta contributia proprie a beneficiarului, UAT Municipiul Sacele.

Sus