Solplanet x AeroFix

Numai 5% mita pentru lucrari de indiguire

Pentru a fi desemnată ca executant al unor lucrări de îndiguire împotriva inundațiilor, în județul Tulcea, o societate comercială a plătit, prin intermediar, suma de 250.000 lei, echivalentul a 5% din valoarea alocată a lucrărilor.

Mita a primit-o, potrivit procurorilor DNA, la data de 3 septembrie 2010, Lorant Para care la momentul respectiv ocupa funcția de secretar general adjunct al Ministerului Mediului și Pădurilor.

Lorant Para, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la un funcționar aflat în subordinea sa, servicii de cazare și masă la un hotel din Mamaia, în perioada 11 iulie – 7 august 2010, în valoare totală de 18.376 lei (achitați prin intermediul a două firme) precum și servicii turistice (cazare, bilete de avion) în perioada 01-05 decembrie 2010 la Viena – Austria, în valoare totală de 4.485 lei (achitați printr-o firmă). Serviciile turistice au fost primite de inculpat de la subordonatul său, în schimbul alocării de fonduri bănești pentru executarea unor lucrări al căror beneficiar era instituția condusă de funcționarul respectiv și pentru ca acest funcționar să își păstreze funcția de conducere pe care o avea în instituția subordonată Ministerului Mediului și Pădurilor.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –Secția de combatere a corupției au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 10 mai 2017, față de inculpatul Lorant Para, la data faptelor secretar general adjunct al Ministerului Mediului și Pădurilor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:  luare de mită,  luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

Sus