Oferte locuri de munca top

Noua generație de aluminiu în construcții – cum schimbă materialele cu emisii reduse arhitectura?

În confruntarea cu provocările globale generate de schimbările climatice, durabilitatea devine o prioritate în mai multe industrii, inclusiv în industria construcțiilor. În România, la fel ca în alte țări din Europa Centrală și de Est, există o cerere tot mai mare de soluții ecologice și eficiente din punct de vedere energetic, care să răspundă nevoilor arhitecturii moderne. Aluminiul, unul dintre cele mai adaptabile materiale de construcții, devine un element-cheie al acestei schimbări. Datorită tehnologiilor cu emisii reduse de carbon, care asigură durabilitatea, eficiența energetică și impactul minim asupra mediului, aluminiul joacă un rol important în modelarea clădirilor durabile ale viitorului.

Aluprof, lider în producția de sisteme din aluminiu, introduce constant soluții care susțin transformarea pieței de construcții și arhitectură urbană din România.

Soluții ecologice de la Aluprof

Aluprof lansează pe piață produse din aluminiu cu emisii de carbon foarte reduse – lingouri cu emisii de carbon ultra reduse, de 1,2 eCo₂/kg, care conțin până la 85% aluminiu reciclat post-consum. Acesta este un pas semnificativ către reducerea amprentei de carbon în industria construcțiilor.

De asemenea, compania utilizează aluminiu cu emisii reduse de carbon – lingouri cu emisii reduse de carbon, cu un raport de 2,9 eCo₂/kg, care conțin 65% aluminiu reciclat. În comparație cu lingourile standard, acestea reprezintă o diferență semnificativă în emisiile de CO₂ – prin comparație, media în UE este de 6,3 eCo₂/kg.

Diferențe între aluminiul tradițional și cel ecologic

În comparație cu aluminiul primar tradițional, pentru care valoarea emisiilor de Co2 este de 6,3 eCo₂/kg, în cazul Aluprof, aluminiul cu emisii reduse, de 5,7 eCo₂/kg, are aceiași parametri de rezistență și durabilitate. Am redus amprenta de carbon lucrând la colectarea selectivă a deșeurilor individuale, implementând linii moderne de extrudare a profilelor și turnând lingouri pe o linie specială de topire și turnare alimentată cu gaze naturale, explică Hubert Nuckowski de la Aluprof, Director General al Aluprof System România.

Villa Pisek, Pisek, Republica Cehă. Sisteme utilizate: MB-77HS HI, MB-86 Uși cu panou, MB-86 SI

Impactul aluminiului ecologic asupra proiectării de clădiri durabile

Aluminiul cu emisii reduse deschide noi posibilități în proiectarea de clădiri durabile. Datorită parametrilor mai buni de izolare și impactului mai redus asupra mediului, arhitecții pot crea structuri care sunt deopotrivă estetice și ecologice. Ferestrele și ușile din aluminiu cu emisii reduse, precum și fațadele, fac posibilă realizarea unor proiecte cu eficiență energetică ridicată, o cerință esențială în construcțiile pasive și eficiente din punct de vedere energetic.

Exemple de aplicare a sistemelor Aluprof

Ferestrele și ușile din aluminiu din sistemul MB-79N sunt soluții moderne care combină izolarea termică excelentă, durabilitatea și estetica. Datorită diferitelor variante, cum ar fi MB-79N E, MB-79N ST și MB-79N SI, sistemul poate fi adaptat pentru a răspunde unor nevoi și cerințe de proiect variate. Alte sisteme pentru producția de ferestre, uși și fațade marca Aluprof ating performanțe și mai ridicate. Exemplele includ ferestrele și ușile din aluminiu din sistemul MB-104 Pasiv sau ușile glisante din sistemul MB-82HS sau MB-86N.

Villa Ménesi, Budapesta, Ungaria. Sisteme utilizate: MB-77HS, MB-86 ST

Provocările și viitorul aluminiului cu emisii reduse de carbon

Se preconizează că utilizarea aluminiului în construcții va crește cu aproximativ 9% până în 2027, comparativ cu nivelurile din 2022. Se preconizează că piața globală a aluminiului cu emisii reduse de carbon va ajunge la 171,18 miliarde de dolari până în 2034, în creștere de la 90,75 miliarde de dolari în 2023, cu o rată de creștere anuală compusă de 5,97% între 2024 și 2034.

– Aluminiul cu emisii reduse de carbon devine un element cheie în practicile de construcție ecologice. În același timp, pentru producția de aluminiu cu emisii reduse de carbon, este necesar să avem acces la deșeuri de aluminiu, care, în ciuda nivelului ridicat de reciclare actual (95% pentru deșeurile de producție, 75% pentru deșeurile post-consum)  este încă insuficient, explică Hubert Nuckowski.

ibis Timișoara City Center, România. Sisteme utilizate: MB-SR50NI

Control the climate, control the costs

Aluminiul cu emisii reduse din noua generație este un element cheie al construcțiilor durabile. Datorită soluțiilor oferite de companii precum Aluprof, este posibil să se creeze clădiri care nu sunt doar estetice și funcționale, ci și ecologice și mai puțin costisitoare. Este o investiție care dă roade la mai multe niveluri – ecologic, de afaceri și economic.

 

Articol sponsorizat de Aluprof

ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL
+40 374 004 594
aluprof.com

 

Etichete:
Sus