Oferte locuri de munca top

Muzeul Municipal Iasi va fi gata inainte de termen

Lucrarile de consolidare si restaurare a cladirii viitorului Muzeu Municipal Iasi vor fi incheitate inainte de termen, anunta constructorul Conest. Potrivit graficului de implementare a proiectului sa va incheia in noiembrie 2015.
„Ne-am propus finalizarea anticipata si in conditii de calitate maxima a acestor lucrari, complexe si dificile”, a declarat Irinel Tofan, directorul general al Conest.
Valoarea totala a proiectului este de 19,4 milioane de lei, din care contributia proprie a municipalitatii este de doar 510.000 de lei.
Lucrarile constau in consolidarea imobilului din strada Zmau, format din parter, etaj si subsol, cu o amprenta la sol de 470 de mp si o arie desfasurata construita de 1.000 de mp. Lucrarile au inceput inca din luna aprilie si se desfasoara in ritmul normal, prevazut de grafic.
Referitor la acest proiect viceprimarul Iasului Mihai Chirica, a declarat:
„Muzeul Municipal este un obiectiv care intregeste strategia de dezvoltate complexa a orasului nostru. Avem o echipa foarte buna angrenata in acest proiect si sunt convins ca acest obiectiv va fi dus la bun sfarsit”.
Noul Muzeu Municipal Iasi va fi amenajat in cadrul Casei Burchi, cladire cu o importanta incarcatura istorica pentru orasul Iasi. Constructia a fost realizata in jurul anului 1800, avand destinatia de locuinta. Dupa al doilea razboi mondial, cladirea a fost transformata si a gazduit diferite institutii ale statului si chiar unitati de productie. La sfarsitul secolului XIX, a fost proprietatea familiei Burchi. In 1920 a trecut in proprietatea Jandarmeriei, iar doua decenii mai tarziu, in cladire a functionat Institutul de Surdo-Muti. Dupa 1989, a fost data spre inchiriere.

Sus