Oferte locuri de munca top

Muzeul Literaturii se muta in Casa Presei

1875.JPG Muzeul National al Literaturii Romane de pe b-dul Dacia din Capitala va fi mutat provizoriu in incinta Casei Presei, in spatiul administrat de CNI CORESI.
Cladirea institutiei de cultura a fost retrocedata catre doua persoane fizice in urma unei dispute ce a durat aproape 10 ani. Imobilul a fost revendicat in anul 1999. Solicitantii au fost pusi in posesia cladirii si a terenul aferent acesteia in 2007.
Procedurile interne de pregatire a mutarii sunt in curs de derulare. Primaria Municipiului Bucuresti se ocupa deja de igienizarea si pregatirea spatiului si are in responsabilitate si intretinerea lui ulterioara, astfel incat valorile inestimabile ale Muzeului National al Literaturii Romane sa fie pastrate in conditii optime si de maxima siguranta, potrivit unui comunicat al municipalitatii.
In perioada imediat urmatoare, vor fi facute demersuri pentru identificarea unui imobil adecvat functionarii Muzeului National al Literaturii Romane, pentru expunerea tezaurului literar, pe masura prestigiului institutiei de cultura.

Sus