Oferte locuri de munca top

Modalitati de a alege cele mai bune prize electrice

Prizele se găsesc peste tot. De la propria locuință până la birouri, aceste mici produse care ne oferă acces la electricitate ne conduc viața. Deși nimănui nu îi place să recunoască, e greu să trăiești fără ele. Acestea îți oferă posibilitatea să conectezi diferite aparate la electricitate și să ai o viață mai ușoară.

În ciuda faptului că alegerea prizelor nu ți se pare ceva atât de dificil, trebuie să iei la cunoștință faptul că nu e atât de ușor precum pare. Dacă nu ai suficiente cunoștințe în domeniu, poți sfârși prin a alege niște prize prea ieftine, care se strică în scurt timp.

Din această cauză, e bine să alegi prize de la magazine de specialitate, unde găsești produse de calitate și poți primi și îndrumare de la comerciant. Dorești să cumperi niște prize noi de calitate? În acest caz, ghidul de mai jos îți va da niște informații care te vor ajuta să alegi cele mai bune și potrivite prize.

Cum să alegi cel mai bun model de prize electrice?

Prizele electrice sunt de mai multe feluri în funcție de model. Acestea pot fi Schuko, clasice sau cu protecție.

1 Priza electrică tip Schuko 

Aceste prize sunt cele mai bune modele de pe piață. Îți oferă șansa de a conecta perfect aparatele electronice sau electrocasnice. Așadar, sunt foarte practice.

2.Priza electrică clasică 

Prizele clasice sunt cele mai ieftine. Acestea sunt făcute din plastic, se fixează cu șuruburi și gheare și sunt montate la nivelul peretelui.

3 Priza electrică cu protecție

Acest tip de priză poate fi folosit atât pentru birou, cât și pentru propria casă. Are împământare și contacte cu protecție. Tipul montajului e încastrat in perete, iar curentul nominal al acesteia este de 16V.

Cum să alegi cea mai bună priză în funcție de model?

Prizele electrice sunt confecționate din diverse materiale. Acestea pot să fie din ceramică, polimeri sau plastic.

1. Priza electrică din ceramică 

Prizele din ceramică sunt cele tradiționale. Se găsesc in magazine la cel mai ieftin preț. O asemenea priză e ignifugă și rezistentă la impact.

2. Priza electrică din plastic 

În general, acest model este întâlnit mai peste tot pe piață. Vine la un preț destul de mic.

3. Priza electrică din polimeri

Prizele din polimeri sunt considerate cele mai bune, deoarece au rezistență mare la foc.

Cum alegi cel mai bun tip de priză?

Prizele sunt și de tipuri diferite, cum ar fi duble, simple, triple și cu 4 socluri.

1.Priza electrică dublă 

Prizele duble sunt, în mare parte, utile atunci când sunt prezenți mai mulți consumatori în cameră, cum ar fi calculator, televizor, imprimante etc.

2.Priza electrică triplă 

Aceste prize sunt destinate locuințelor personale și birourilor, deoarece au protecție contra suprasarcinilor.

3. Priza electrică simplă 

Acesta e cel mai des întâlnit model în birouri și locuințe, dar a fost înlocuit în clădirile noi cu prize duble sau triple.

4.Priza electrică cu 4 socluri

Priza cu 4 socluri este folosită pentru holuri, dormitoare sau birouri, și are protecție Business Line. Aceasta vine cu împământare și protecție în cazul unor supratensiuni și descărcări electrice atmosferice.

În concluzie, prizele pe care le alegi depind de multe lucruri. Alegerea celor potrivite cere multă grijă deoarece, în funcție de tip, ele oferă un anumit nivel de protecție.

Sus