Oferte locuri de munca top

Ministrul Eugen Teodorovici recomanda accelerarea absorbtiei fondurilor de coeziune in 2014

449.jpg Accelerarea implementarii marilor proiecte din infrastructura este principala strategie de atragere a fondurilor de coeziune recomandata de Ministrul Fondurilor europene, Eugen Teodorovici. „In acest an toti actorii implicati in absorbtia fondurilor europene trebuie sa aiba o abordare pragmatica pentru a reusi sa fim eficienti si sa solicitam Comisiei Europene rambursarea unei sume cat mai mari din fondurile alocate.”, a mai precizat acesta in cadrul unei intalniri cu beneficiarii proiectelor POS Mediu si POS Transport.
La nivelul POS Transport, rata de absorbtie curenta era peste 31% la sfarsitul lunii ianuarie, suma solicitata spre rambursare fiind de peste 1,38 miliarde de euro.
Rata de absorbtie pentru fondurile structurale si de coeziune la sfarsitul lunii ianuarie era de aproximativ 34%.
Pentru perioada 2014-2020 Ministerul Fondurilor Europene coordoneaza procesul de elaborare a documentelor de programare cu rol de integrator al documentelor realizate de ministerele de linie. In viitoarea perioada de programare ministerul va fi responsabil cu coordonarea sistemului de implementare, iar ministerele de linie vor fi in continuare responsabile cu politicile sectoriale, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Sus