„Sustenabilitatea nu este o tendință, ci o atitudine.” reprezintă un motto de mulți ani pentru Schüco. În calitate de membru fondator al REWINDO din 2002, compania a oferit un exemplu de pionierat pentru economia circulară în industria ferestrelor. Începând din 2023, odată cu înființarea RE:CORE GmbH, Schüco contribuie, în mod direct, la reciclarea deșeurilor din producție și a materialelor provenite de la ferestrele dezafectate.
În 2023 compania a lansat programul de sustenabilitate Schüco Carbon Control, iar primele produse integrate în acest concept au fost profilele din aluminiu cu variantele de Low Carbon Aluminium și Ultra Low Aluminium.
Următorul pas a fost dezvoltarea sustenabilă a gamei de produse din PVC, luând în considerare materialele utilizate pentru producție. În calitate de acționar la Rewindo și de membru al VinylPlus, compania s-a angajat să crească an de an utilizarea materialelor reciclate. Prin intermediul RE:CORE, Schüco se asigură că materiile prime secundare sunt reintroduse în circuitul de reciclare și consideră că este responsabilă pentru conservarea resurselor. Ca materie primă reciclabilă, PVC-ul contribuie la un conținut redus de CO2 și, prin urmare, la profilele Schüco PVC-U cu emisii reduse de CO2. În plus, PVC-ul poate fi reciclat de până la șapte ori după utilizare și poate fi reintrodus în ciclul materialelor. Astfel, producătorul va crește treptat utilizarea materialelor reciclate în profilele din PVC standard, reducând consumul de materii prime primare. În consecință, din ianuarie 2024, profilele din sistemul Schüco LivIng au un miez realizat din material reciclat colorat.
Valoare adăugată oferită clienților
Cu elementele de tâmplărie din PVC realizate din materiale care economisesc resursele, clienții noștri contribuie la reducerea amprentei de carbon a unei clădiri. În plus, aceste profile îndeplinesc cerințele principalelor sisteme de certificare în domeniul construcțiilor: DGBN, QNG, BREEAM și susțin economia circulară din industria construcțiilor, contribuind în mod activ la atingerea obiectivelor din cadrul Green Deal-ului european, arată Atilla Beer, Country Manager Alukonigstahl România și Moldova.
În plus față de aceste profile standard, Schüco oferă două variante suplimentare de materiale, care răspund unor cerințe specifice pentru certificarea clădirilor: profile cu un conținut reciclat garantat sau profile realizate din PVC primar 100 % (fără conținut reciclat).
În luna martie, la expoziția internațională FENSTERBAU FRONTALE 2024, Schüco își va prezenta portofoliul actual de produse și servicii, inclusiv pe cele noi. Vizitatorii vor putea descoperi exponatele în standul 507 din hala 7. Subiectul central va fi sustenabilitatea, dezvoltat pe trei teme: „CARBON CONTROL”, „RESIDENTIAL” și „DIGITAL”. Accentul va fi pus pe bilanțul de CO2 al sistemelor de ferestre, uși și sisteme glisante și pe răspunsurile la întrebarea: Cum pot fi îndeplinite cel mai bine cerințele pentru construcțiile rezidențiale cu emisii reduse de CO2?
Există soluții pentru construcții rezidențiale, din PVC, aluminiu sau hibrid. Acestea pot fi la fel de potrivite pentru construcții noi sau renovări, pentru case individuale sau blocuri de apartamente. Pe lângă produsele bine cunoscute, precum sistemul Schüco LivIng sau sistemul hibrid Schüco Symbiotic, vor fi prezentate și inovațiile Schüco FocusIng și Schüco Perfect. Sistemul de ferestre Schüco FocusIng, cu adâncimea de profil de 76 mm, este o combinație de performanță optimă și materiale durabile, conceput pentru a maximiza proporția de material reciclat.
Sistemul Schüco Perfect reprezintă o soluție de sistem gândită pentru eficientizarea și optimizarea proiectării, fabricației și montajului elementelor de tâmplărie. Elemente complementare, cum sunt protecția solară sau plasele împotriva insectelor, pervazul ferestrei, protecția împotriva căderilor sau chiar pragurile, pot fi livrate prefabricate și preasamblate, astfel încât instalarea pe șantier durează doar zece minute.
În concluzie, tematica expoziției se concentrează pe anvelopa clădirii cu emisii reduse de CO2, pe serviciile digitale și pe construcțiile rezidențiale, reflectând modul în care toate domeniile companiei se împletesc cu subiectul sustenabilității, unde Schüco are un rol de pionierat.
În cei 28 de ani de activitate din România, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente soluții tehnice şi a realizat peste 9.000 de proiecte şi construcții reprezentative în domeniul construcțiilor comerciale precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square,SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara. Dezvoltări rezidențiale precum Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia , Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North fac parte deasemenea din referințele companiei. Nivelul de expertiză al companiei și atenția pentru eficiența soluțiilor și sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât și pentru arhitecții care doresc să implementeze soluții inovatoare pentru uși, ferestre sau pereți cortină.
Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitaţi site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro, pe tamplarie.alukoenigstahl.ro și paginile sale de Facebook, LinkedIn şi Instagram.