Oferte locuri de munca top

Mehedinti: Modernizarea DJ 670 aduce dezvoltare in zona Baia de Arama

Modernizarea celor ai Drumului Judetean DJ 670, care leaga Baia de Arama de Drobeta Turnu Severin, permite cresterea traficul rutier la 2.500 de vehicule zilnic. De asemenea drumul va asigura accesul la partia de schi din localitatea Baia de Arama.
In urma implementarii proiectului a fost refacuta si consolidata o portiune de 35 de km de drum care face legatura cu E 70 prin DN 67. S-au reabilitat intersectiile cu drumurile judetene, comunale si laterale, s-au executat podete, drumuri de acces la proprietati si au fost refacute trotuarele. S-au refacut semnalizarea si marcajele rutiere, s-a realizat un sistem de colectare a apelor pluviale si s-au efectuat lucrari pentru refacerea mediului natural.
In cadrul proiectului s-a reabilitat si obiectivul „Podul lui Dumnezeu”, pod natural alcatuit din piatra masiva, singurul din Europa deschis traficului rutier.
Proiectul s-a desfasurat pe o perioada de patru ani si s-a incheiat la sfarsitul anului trecut, potrivit informatiilor furnizate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Oltenia.
Proiectul a primit finantare europeana prin Programul Operational Regional, in cadrul Axei prioritare 2 – „Imbunatatirea Infrastructurii de transport regionale si locale”. Valoarea totala a proiectului a fost de peste 44 de milioane de lei din care finantarea europeana a fost de peste 30 de milioane de lei.

Sus