Oferte locuri de munca top

MDRAP va finanta proiecte in Republica Moldova

Ajutorul financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova va fi asigurat din bugetul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, potrivit ordonantei de urgenta aprobate ieri, 19 februarie, de Guvern.
Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova privind implementarea unui program de asistenta tehnica si financiara in beneficiul Republicii Moldova a fost incheiat in 27 aprilie 2010.
Din aceste fonduri sunt finantate o serie de proiecte de modernizare si dezvoltare acceptate la finantare de catre cele doua guverne.
Printe acestea se numara si constructia gazoductului Iasi-Ungheni. Lucrarile au demarat in luna august a acestui an. Proiectul prevede constructia unei conducte de 30 de km pe teritoriul Romaniei care se va continua cu alti 10 km in Republica Moldova.
Reprezentantii autoritatilor de coordonare nationala ale celor doua tari se vor reuni semestrial, alternativ, in Romania si Republica Moldova, in vederea monitorizarii stadiului proiectelor incluse in programul anual de cooperare.

Sus