Oferte locuri de munca top

Master Planul de Transport – la finele lunii iunie

1755.jpg Raportul final privind Master Planul General de Transport va fi prezentat in data de 30 iunie in Guvern, a anuntat ministrul transporturilor Dan Sova.
In cadrul intalnirii de ieri cu delegatia CE – DG Regio, condusa de directorul general Walter Deffa, subiectele principale abordate de catre reprezentantii Comisiei au fost Master Planul General de Transport, fazarea proiectelor POS-Transport si absorbtia proiectelor POS- Transport.
Ministrul Dan Sova le-a prezentat oficialilor calendarul elaborarii Master Planului, care in momentul de fata se afla in faza finala, urmarind metodologia Comisiei Europene.
„Urmarim sa livram un Master Plan care sa intruneasca toti parametrii de calitate si care sa fie un punct de referinta in dezvoltarea sectorului transporturilor pentru urmatoarele doua decenii. Evaluarea strategica de mediu se desfasoara in paralel cu elaborarea Master Planului, iar conform calendarului, emiterea acordului de mediu pentru Master Plan si predarea raportului de mediu final vor fi facute in data de 20 august 2014”, a declarat Dan Sova.
Cat priveste fazarea proiectelor, Ministerul Transporturilor a colaborat cu Ministerul Fondurilor Europene si expertii BEI pentru dezvoltarea proiectelor a caror implementare depaseste data de 31.12.2015 si la impartirea pe faze a acelor proiecte pretabile la fazare. Lista acestora din urma va fi prezentata Comisiei Europene si Comitetului de Monitorizare al POS-T.
In alocarea financiara 2007 – 2013 au fost absorbiti 430 milioane de euro. In anul 2013, sub conducerea ministrului Dan Sova, CNADNR a inregistrat o absorbtie de 148%, fiind absorbite 569 de milioane de euro.

Sus