Oferte locuri de munca top

Martin Weissburg a preluat conducerea Volvo CE

104.jpg Martin Weissburg este de la 1 ianuarie a.c. noul presedinte Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Acesta l-a inlocuit pe Pat Olney, anunta grupul Volvo.
Pana la finele lunii decembrie Weissburg, in varsta de 51 ani, a fost presedintele companiei Volvo Financial Services (VFS) si membru al comitetului executiv al grupului.
A ocupat pozitia de presedinte VFS din 2010 si anterior, din 2005 pana in 2010, a fost presedintele companiei Volvo Financial Services pentru Americi. Astfel, Weissburg lucreaza de multi ani cu dealerii Volvo CE si cunoaste indeaproape business-ul Volvo.
In legatura cu noua numire Olof Persson, presedintele grupului Volvo, a declarat:
„Sunt extrem de multumit sa il vad pe Martin presedinte Volvo CE. [..] In timpul pe care l-a petrecut la VFS, Martin s-a dovedit un conducator puternic si dinamic care a dus compania VFS la urmatorul nivel. El s-a dovedit un expert operational care a impins activitatea Volvo catre eficienta si cresterea profitabilitatii, si sunt sigur ca va continua sa obtina rezultate foarte bune in noua functie.”
Inainte de a se alatura grupului Volvo, Weissburg a acumulat experienta in leadership pe partea de distribuite si vanzari de utilaje grele. Acesta a lucrat multi ani ca presedinte al Great Dane Financial si ca presedinte al unei companii de manufactura, Woodard LLC.
Si-a inceput cariera profesionala in domeniul utiliajelor de constructii cand s-a alaturat companiei Caterpillar ca marketing management trainee, imediat dupa finalizarea studiilor universitare.
Martin Weissburg s-a aratat incantat de noua pozitie pe care o ocupa: „Preiau acesta pozitie in cadrul Volvo Grup cu mare mandrie si entuziam. [..] In perioada in care am fost presedintele VFS am lucrat indeaproape cu Volvo CE si de abia astept sa dezvolt acest business pe toate pietele si segmentele de consumatori.”

Sus