Oferte locuri de munca top

Lucrarile la Manastirea Golia se vor incheia in mai putin de un an

Asocierea Conest Iasi- General Construct Suceava va finaliza lucrarile la Manastirea Golia din Iasi inainte de termen.
Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi, a declarat: „Este un proiect de peste 25 milioane de lei, din care contributia Uniunii Europene este de 20 milioane lei. Pana in prezent stadiul fizic al lucrarilor este de aproximativ 20%. Asocierea de firme trebuie sa finalizeze lucrarile in maxim un an, dar si-a luat angajamentul ca se vor finaliza mai rapid. Partea de infrastructura rutiera se va finaliza pana la inceputul acestei toamne.”
Valoarea contractului de executie este de 19 milioane lei. Lucrarile de executie au demarat in septembrie 2013, termenul de finalizare al lucrarilor fiind iulie 2015.
Investitia vizeaza punerea in valoare a Manastirii Golia prin lucrari de conservare – restaurare pictura interioara (2.490 mp), Iconostas si Amvon (190 mp) si iluminat arhitectural si decorativ. Totodata vor fi refacute caile de acces catre obiectivul reabilitat, zona de protectie a monumentului va fi pusa in valoare prin amenajari peisagistice, utilitatile anexe din zona de protectie a monumentului istoric vor fi reabilitate.
Aceste lucrari sunt incluse in etapa a II a proietul ce vizeaza reabiltiarea Manastirii Golia.
Prin aceste investitii autoritatile spera ca numarul turistilor care viziteaza manastirea va creste pana la 11.000 in anul 2016.

Sus