Solplanet x AeroFix

Lucrarile la Centrul Harap-Alb au fost finalizate

Finalizarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Centrului Social Multifunctional Harap-Alb” a fost marcata la finele saptamanii trecute prin organizarea unui eveniment la care au participat reprezentanti ai administratiei publice locale a Sectorului 6, profesionisti din domeniul social, personalitati publice.
Valoarea totala a proiectului a fost de 4 milioane lei.
Proiectul a prevazut extinderea spatiilor destinate activitatilor zilnice si cazarii, a spatiilor de luat masa, a zonelor destinate grupurilor sanitare si a zonelor de recreere, creearea de facilitate de acces pentru persoanele cu dizabilitati (rampe), amenajarea unor spatii de lucru in cadrul centrelor sociale pentru a se organiza cursuri pentru parinti sau activitati de petrecere a timoului liber pentru copii.
Cu prilejul evenimentului, Primarul Sectorului 6, Rares Manescu a subliniat importanta accesarii fondurilor europene pentru implementarea unor astfel de proiecte de anvergura dar si necesitatea responsabilizarii tuturor membrilor comunitatii in ceea ce priveste ingrijirea si educatia copiilor de varsta prescolara.
In urma implementarii proiectului, un numar de 290 copii cu varste intre 3 luni si 4 ani, din Sectorul 6, au sansa la educatie si beneficiaza de un loc in Centrul Social Multifunctional Harap-Alb. Se estimeaza ca 6.000 de persoane adulte vor primi servicii de consiliere si reintegrare sociala oferite in cadrul centrului.
De asemenea, proiectul prevede ca 1920 parinti vor beneficia de terapie de grup si cursuri gratuite.
Proiectul a fost implementat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”.

Sus