Oferte locuri de munca top

Lucrarile la autostrada Sebes-Turda, in linie dreapta

1453.jpg Luna aceasta vor demara lucrarile pe tronsonul de autostrada Sebes-Turda. De asemenea, CNADNR urmeaza sa scoata la licitatie studiile de fezabilitate aferente tronsoanelor Sibiu- Pitesti si Sibiu-Brasov, a precizat recent la Medias ministrul transporturilor, Dan Sova.
Compania de drumuri si autostrazi va reface in acest an studiul de fezabilitate pentru realizarea variantei de ocolire a Mediasului, cu o lungime de 8 km. Lucrarile ar putea primi finantare anul viitor, fie dintr-un credit de la Banca Europeana de Investiii, fie de la bugetul de stat.
In luna iunie vor demara lucrarile de reparare si modernizare a Transfagarasanului (DN 7 C), contract in valoare de 67 milioane de lei. Proiectul se va intinde pe 4 ani, avand in vedere ca 6 luni pe an conditiile meteorologice nu permit efectuarea de lucrari.
De asemenea, pe DN14 A si DN14 B, de la Medias la Blaj-Tarnaveni si de la Copsa Mica la Blaj, vor fi asternute covoare asfaltice in acest an. Lucrarile de modernizare vor continua si in 2015, potrivit ministrului transporturilor.
Pana la sfarsitul lunii iunie, constructorul austriac Strabag va finaliza lucrarile de reabilitare a DN 14 Sibiu-Medias-Sighisoara, in urma unei investitii de 162 milioane de lei (fara TVA).

*Proiect legislativ pentru protejarea subcontractantilor

Ministrul transporturilor a anuntat ca, in cel mult doua luni, va intra in vigoare un proiect de lege menit sa protejeze companiile subcontractante care lucreaza in cadrul proiectelor CNADNR. Adesea, acestea nu sunt platite la timp de antreprenorii generali. Potrivit noului proiect legislativ, subanteprenorii vor fi declarati inca de la incheierea contractului intre anteprenorul general si CNADNR, in asa fel incat, daca anteprenorul general va refuza sa isi plateasca subanteprenorul, il va plati CNADNR din banii pe care altfel trebuia sa ii dea antreprenorului.

Sus