Oferte locuri de munca top

Lucrarile de la Spitalul Judetean Sibiu, sustinute de Ministerul Sanatatii

1584.JPG Ministerul Sanatatii va sustine proiectul de reabilitare si modernizare a sectiilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, este mesajul transmis de Nicolae Banicioiu, ministrul sanatatii, aflat intr-o vizita la Sibiu in aceasta saptamana.
Printre cele mai importante obiective vizitate de proiect se numara blocul materno-infantil al spitalului, care se afla intr-un proces complex de reabilitare si modernizare, gestionat de Ministerul Sanatatii printr-un program de finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii.
„Hotararea noastra este sa sustinem si sa finalizam acest proiect care a fost blocat mai multi ani. Din ce am vazut, referitor la stadiul lucrarilor, lucrurile merg bine si cred ca pana la 1 octombrie ne putem asuma finalizarea acestei lucrari, astfel incat si la Sibiu sa avem o maternitate la standarde europene. Incercam sa finalizam acest proiect intru totul, fapt care presupune atat platile cat si receptia constructiei”, a declarat Nicolae Banicioiu.
Suma totala alocata pentru reabilitarea completa a blocului materno-infantil din cadrul SCJU Sibiu prin programul de finantare europeana gestionat de minister se ridica la aproximativ 24 de milioane de lei.
„Nu trebuie sa uitam ca, de circa 30 de ani, nu s-a investit nimic in acest spital si de un an si jumatate avem primii bani directionati catre aceasta institutie si ma bucur ca am reusit sa deblocam fondurile”, a mai declarat ministrul sanatatii.
La incheierea lucrarilor, in cadrul maternitatii Sibiu vor functiona: 42 de saloane cu grup sanitar propriu si cu un total de 83 de paturi, 3 sali de operatii, 7 sali de nasteri, 3 saloane ATI neonatalogie, 3 sali ATI prematuri, 3 saloane de Terapie Intensiva pentru femei si cabinete pentru personalul medical.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a scos in evidenta „eforturile facute pentru finantarea reabilitarii si modernizarii unor obiective din cadrul Spitalului Judetean”, cum ar fi: Ambulatoriul de Specialitate, Centrul Stomatologic Universitar, – obiective finalizate, dar si Sectia Clinica Fizioterapia I si Fizioterapie II, mansardarea blocului chirurgical si extinderea Unitatii Primiri Urgente – obiective in lucru.

Sus