Solplanet x AeroFix

Lucrările la Sema New Project încep în decembrie

Ion Radulea

Ion Rădulea, dezvoltatorul Sema New Project

Omul de afaceri Ion Rădulea a reluat dezvoltarea proiectului imobiliar mixt de pe fosta platformă industrială Semănătoarea din Bucureşti. Ansamblul, denumit Sema New Project, va cuprinde spaţii de birouri, de retail, apartamente şi un hotel. Investiţia totală a fost estimată la 600-700 de milioane de euro.
Întrucât posibilităţile de atragere a finanţării sunt limitate, investiţia va fi implementată etapizat. „În decurs de 4-5 ani vrem să realizăm 100.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri”, a declarat Ion Rădulea.
Lucrările la prima fază de dezvoltare, cuprinzând două clădiri de birouri clasa A, vor demara în decurs de una-două săptămâni, a precizat Răzvan Gaiţă, director general Sema New Project, compania prin care va fi dezvoltat proiectul.
Investiţia în prima fază se cifrează la 10-12 milioane de euro şi este deocamdată susţinută din surse proprii. Spaţiile de birouri vor rezulta prin reconversia unor foste hale industriale.
Prima clădire de birouri, Office 3, urmează să fie livrată pe la mijlocul anului viitor. Aceasta va avea o suprafaţă închiriabilă de 14.000 de metri pătraţi, dispusă pe parter şi etaj.
Cea de a doua clădire, Office 4, va cuprinde 28.000 de metri pătraţi pe parter+etaj+etaj retras.
Chiria pentru spaţiile de birouri va porni de la 12 euro pe metru pătrat pe lună, precizează domnul Gaiţă.
Ansamblul de birouri, situat pe Splaiul Independenţei , va beneficia de acces facil la zona centrală şi de proximitatea staţiei de metrou Petrache Poenaru. În perspectivă, infrastructura zonei va continua să se dezvolte prin construirea pasajului rutier peste Şoseaua Virtuţii, către autostrada Bucureşti-Piteşti.

Anul viitor va fi lansată şi componenta rezidenţială

Următorul pas în dezvoltarea proiectului imobiliar constă în lansarea componentei rezidenţiale, preconizată pentru anul viitor. Aceasta va include în jur de 1.200 de apartamente. Proiectarea a ajuns deja la un nivel avansat. Preţul locuinţelor va depăşi pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat, produsul urmând să concureze cu micile ansambluri rezidenţiale de lux din centrul Capitalei, care se vând acum pe la 1.300 de euro pe metru pătrat, a explicat domnul Rădulea.

Construcţia zonei comerciale va demara peste 5 ani

În decurs de 5 ani, imediat după finalizarea fazei de birouri, ar urma să demareze lucrările şi la zona de retail, concepută ca un “shopping village”, nu ca un centru comercial „clasic”. Astfel, acestă fază va include patru clădiri, care vor dispune la parter şi primul etaj de aproximativ 100.000 de metri pătraţi de spaţii de retail. Deasupra lor vor fi realizate spaţii de birouri şi locuinţe.
Demararea componentei de retail va fi posibilă doar după finalizarea fazei anterioare de birouri, fapt ce va permite obţinerea refinanţării necesare continuării proiectului. O altă variantă luată în calcul ar fi vânzarea noilor clădiri de birouri, adaugă domnul Rădulea.

Sus