Urare An Nou 2024

Liderii companiilor energetice din regiune vin la București pentru a dezbate viitorul proiectelor regenerabile

South East Europe Green EPC este prima conferință regională dedicată companiilor EPC

Save the date – 12 septembrie 2024, Hotel Sheraton București

Participă companii și autorități din România, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Moldova, Ucraina și Muntenegru

În această toamnă, Bucureștiul va fi gazda primului eveniment regional dedicat contractării companiilor EPC (Engineering, Procurement, Construction) pentru dezvoltarea unităților pentru producția energiei regenerabile. South East Europe Green EPC va avea loc pe 12 septembrie 2024, la București, hotel Sheraton și va găzdui autorități și companii care contribuie la dezvoltarea sectorului energetic regional din România, Macedonia de Nord, Albania, Bulgaria, Moldova, Ucraina și Muntenegru.

Evenimentul își propune să aducă la aceeași masă autorități și companii din regiune pentru a dezbate capacitatea de interconectare în contextul creșterii ponderii de energie din surse regenerabile.

Găzduit în România, evenimentul va genera oportunități de informare și networking pentru companiile locale EPC, dar și pentru investitori, finanțatori, companii de proiectare și producători de echipamente.

În cadrul South East Europe Green EPC, reprezentanții operatorilor de transport locali și ai autorităților de reglementare din țările vecine vor fi prezenți la eveniment în cadrul unui panel dedicat dezvoltării infrastructurii energetice. În cadrul conferinței se va discuta despre rolul companiilor EPC, modalitățile de contractare, garanțiile de bună execuție și nu în ultimul rând despre rolul important pe care îl joacă forța de muncă în dezvoltarea sectorului energetic.

 

Despre EPC

În contextul dezvoltării rapide a pieței de energie, dezvoltatorii se orientează către contractarea companiilor care oferă garanția în dezvoltarea unui proiect energetic, prin faptul că investitorul lucrează cu un singur furnizor de servicii care implementează toate etapele de construcție a centralei electrice. Având un singur contractor care să gestioneze EPC, acesta deține controlul asupra fiecărei etape din dezvoltarea proiectului, cu o atentă supraveghere a logisticii, reglementărilor (mediu și HSE) și etapelor de construcție. Contractorul este responsabil pentru procesul de proiectare, inginerie, achiziție echipamente, construcție, punerea în funcțiune și operare post construcție. În 2024, aproximativ 200 de companii EPC locale sau internațională își desfășoară activitatea în România, o parte dintre acestea fiind specializate în contractarea proiectelor regenerabile.

Evenimentul este susținut de partenerii strategici PATRES – Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România, PSC – Patronatul Societăților din Construcții și ACUE – Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie.

Parteneri media – InvesTenergy, E-nergia, Financial Intelligence, Focus Energetic, Energy Center și Arena Construcțiilor.

Despre organizator

Evenimentul este organizat de Creative Communication, agenția care are în portofoliul său mai multe evenimente din domeniul energiei și transportului, precum  Solar Energy Bucharest Summit, cel mai mare eveniment dedicat industriei solare din România, Romanian Green PPA, principalul eveniment tranzacționării energiei pe termen lung și Electric Truck Experience.

 

 

Sus