Oferte locuri de munca top

Leviatan Design, promotor al digitalizării și tehnologizării construcțiilor

Într-un domeniu în care inovația și tehnologiile de ultimă generație au pătruns destul de greu și poate mult mai târziu decât în altele, compania Leviatan Design se remarcă în prima linie a companiilor care au spus un “da” răspicat progresului și au început să implementeze cele mai noi și moderne tehnologii și softuri devenind un promotor al digitalizării și tehnologizării construcțiilor și o companie care a dovedit că poate să ridice standardele inclusiv în această sferă de activitate.
Prin digitalizarea tuturor etapelor de proiectare, Leviatan Design urmărește depășirea standardelor asumate astfel încât fiecare proiect dezvoltat să devină un reper de calitate.
Tehnologizarea în domeniul construcțiilor constă dintr-o colecție de platforme și caracteristici software care pot eficientiza procesul de proiectare și execuție.
Serviciile oferite de Leviatan Design
Cu o experiență de 10 ani la activ, echipa Leviatan Design oferă servicii complete pentru proiecte mai mari sau mai mici, venind cu avantajul unei proiectări judicioase și complete, atât în ceea ce privește planificarea investiției, optimizarea și previzionarea costurilor pe durata execuției, cât și din punct de vedere al valorii adăugate prin siguranța și calitatea proiectelor finale.
Serviciile oferite de compania Leviatan Design sunt: proiectare arhitecturală și inginerie, expertize tehnice, proiectare consolidare, optimizare proiect, studii de fezabilitate, management și implementare proiect, consultanță și asistență tehnică.
Cum îmbini tehnologiile de ultimă oră cu particularitățile domeniului și experiența echipei?
Adoptarea celor mai sofisticate tehnologii în proiectare și execuția lucrărilor a crescut performanțele companiei și a dus la evoluția ei într-un timp extrem de scurt. Calitatea lucrărilor și feedback-ul primit de la clienți sunt o dovadă că atunci când îmbini armonios munca digitalizată, tehnologiile și cunoștințele solide ale celor din echipă, rezultatele sunt cele așteptate.
Pe lângă softurile de proiectare utilizate în activitatea curentă a celor mai mulți specialiști în domeniu, pentru dezvoltarea celor mai bune soluții, la Leviatan Design se utilizează propriile procese automatizate și module software, concepute special de experți din domeniu pentru a digitaliza procesele companiei.
Aplicațiile Autodesk Construction Cloud împreună cu modulul BIM360 cu toate subfuncțille acestuia (checklist, daily logs, fișa de aprobare a materialelor, mark-ups, issue management) și softuri de tipul Remote Assistance și Visual Live, sau softurile integrate în alte echipamente, contribuie la direcția noastră de dezvoltare și implementare a conceptului Digital Twin.


BIM, piatra de temelie a companiei Leviatan Design
Building Information Modeling (BIM) este modul de lucru cu ajutorul căruia am reușit să redefinim conceptul de productivitate iar asta a dus la evoluția companiei Leviatan Design către ceea ce este astăzi.
BIM este un model inteligent de procesare a datelor care conectează arhitecți, ingineri și constructori în vederea potrivirii perfecte a planurilor acestora de construcții. Fiecare specialist din echipă pentru fiecare domeniu de expertiză își poate adăuga planurile la același model, în loc ca proiectul să fie divizat pe mai multe versiuni ale unui desen pe hârtie 2D. În acest fel, modelul evoluează imediat pe măsură ce membrii echipei își aduc contribuția, eficientizând procesul și sporind eficiența. De asemenea, BIM ajută la rezolvarea problemelor în etapele de proiectare și planificare ale unui proiect, automatizând detectarea inconveniențelor și oferind o imagine completă a proiectului.

BIM generează imaginea 3D a proiectului, ținând cont de caracteristicile fizice și funcționale ale acestuia și oferă informații despre fiecare element al proiectului, iar dacă un element este schimbat într-un plan, prin BIM, se simulează felul în care modificarea respectivă influențează celelalte planuri. Mai mult decât atât, BIM oferă beneficiarului o vedere în detaliu asupra costurilor și vine în susținerea procesului decizional pe tot parcursul dezvoltării proiectului.
Cum utilizăm Realitatea Virtuală în proiectare?


Tehnologia Mixed Reality prin utilizarea ochelarilor Hololens2, atât în proiectare cât și în execuție, constă în aducerea modelului 3D pe șantier, prin mixarea realității virtuale cu realitatea augmentată, iar acest model este accesibil tuturor echipelor de specialiști de la birou dar și beneficiarului, pentru o vizualizare imersivă și o mai bună întelegere a proiectului. Această posibilitate incredibilă, facilitată de progresul tehnologic, permite echipei de proiectare și clientului să își facă o idee clară și realistă despre cum va arăta proiectul odată finalizat.
În practică, se încarcă modelul 3D în softul echipamentului Hololens, utilizatorul își pune casca cu ochelarii Hololens pe cap; pe lentilele ochelariilor sunt proiectate hologramele modelului 3D, iar în funcție de specialitate și de locul în care sunt utilizați ochelarii (la birou sau pe site-ul lucrării), se pot vedea detaliile proiectului de arhitectură, structură, instalții ca și cum ar fi reale, permițând utilizatorului să se plimbe prin clădire, să vadă design-ul interior, compartimentarea, amplasamentul țevilor și cel mai important, poate să dea feedback echipelor de proiectare.
Investiția în cele mai noi tehnologii de proiectare și construcție rămâne una dintre prioritățile noastre, atât timp cât cele mai noi instrumente contribuie cu succes la atingerea obiectivelor Leviatan Design.

Sus