Oferte locuri de munca top

Lemacons Galati si-a dublat capacitatea de productie față de anul trecut

Ing. Alin Constantinescu – director general Lemacons

Declarațiile directorului general Lemacons, ing. Alin Constantinescu

Care sunt factorii care au influențat ritmul lucrărilor pe principalele șantiere în primele luni ale acestui an

Alin Constantinescu: Activăm pe câteva mari șantiere atât ca lider, cât și prin asociere. Printre acestea se numără:

  1. Amenajarea danelor RO-RO în Portul Bazinul Nou Galați
  2. Modernizarea și dezvoltarea Portului Mineralier Galați
  3. Modernizare DN2L Soveja-Lepsa km 60+145-76+277
  4. Reabilitarea si modernizarea drumului infrastructurii de transport regional pe tronsonul functional de interes judetean DN24D-DJ251B-DJ251H-DJ251-DJ255A-DN25
  5. Modernizarea tronsoanelor de drumuri județene DJ253-252G-251A
  6. Modernizarea Bulevardului George Coșbuc, Etapa I – lucrări drum și rețele edilitare apă-canal
  7. Înființarea rețelei de canalizare menajeră și a stației de epurare în comuna Pochidia, județul Vaslui
  8. Înființarea rețelei de canalizare și a stației de epurare în comuna Negrilești, județul Galați

În primele luni ale anului, activitatea pe principalele șantiere a fost influențată de mai mulți factori esențiali.

În ceea ce privesc  condițiile meteorologice, vremea a fost favorabilă, permițând desfășurarea lucrărilor fără întreruperi semnificative.

Decontarea facturilor a reprezentat însă o provocare, fiind realizată uneori în termen, dar în alte cazuri cu întârziere. Aceasta a generat necesitatea unei gestionări atente a fluxurilor financiare pentru a menține ritmul lucrărilor.

Furnizorii cu care am colaborat s-au dovedit a fi printre cei mai buni de pe piață, reușind să răspundă cererilor noastre chiar și în perioadele de vârf de activitate.

Un alt aspect critic o reprezintă forța de muncă, o problemă acută pentru toți  dezvoltatorii, inclusiv pentru noi. Suntem într-o continuă căutare de specialiști și investim în formarea tinerilor absolvenți, pentru a asigura o echipă bine pregătită și capabilă să facă față proiectelor viitoare.

Ati derulat anul acesta programe de investitii/ dotari?

Alin Constantinescu: În acest an, programele de investiții și ajutoarele de stat dedicate companiilor mari au fost limitate și axate în special pe energia verde. Nevoile noastre de dezvoltare au fost însă orientate într-o altă direcție, respectiv achiziția unei noi linii de producție și echipamente pentru elemente prefabricate și grinzi precomprimate.

Chiar dacă nu am reușit să accesăm fonduri, am achiziționat prin forțe proprii această linie nouă de producție, reușind să dublăm capacitatea de producție față de anul trecut.

In prezent aveti acoperită capacitatea de lucru cu contracte? În ce condiții mai participați la licitații pentru noi contracte?

Alin Constantinescu: În prezent, capacitatea de lucru este acoperită pentru contractele în derulare. O parte dintre proiecte sunt realizate prin asocierea cu alte societati de succes, ceea ce ne asigură suficientă forță de muncă pentru proiectele curente.

Lemacons este într-o continuă expansiune și căutăm constant forță de muncă nouă pentru a avea capacitatea și disponibilitatea necesară pentru proiecte viitoare. Participăm activ la licitațiile mari, atât individual, cât și prin asociere.

Suntem interesați, de asemenea, în participarea la licitații pentru clienți privați în domeniul energiei verzi, cum ar fi de ex. execuția de centrale eoliene.

Ce tehnologii noi ați implementat în firmă și pe șantiere?

Alin Constantinescu: Anul acesta, am investit în achiziția de utilaje noi și într-o linie nouă de producție pentru elemente prefabricate din beton.

De asemenea, ne-am dezvoltat logistica pentru execuția marcajelor rutiere.

Suntem la un pas de obținerea certificatelor de omologare tehnică AFER/CFR:

ST – 08 Elemente de poduri și podețe, conform SR EN 15050+A1:2012 (Produse prefabricate de beton. Elemente pentru poduri) – finalizat.

ST – 09 Grinzi prefabricate din beton armat și beton precomprimat pentru poduri și viaducte de cale ferată, conform SR EN 13369:2018 (Reguli comune pentru produsele prefabricate din beton) – în curs de finalizare.

Totodată, Lemacons a obținut Certificatul de conformitate a controlului producției în fabrică pentru o perioadă extinsă de șase ani. Această certificare, acordată de autoritatea CERTIND S.A., demonstrează angajamentul nostru ferm față de calitate și standardele ridicate în fiecare etapă a procesului de producție.

Prin aceste investiții și eforturi, ne consolidăm poziția pe piață și ne asigurăm că putem răspunde eficient cerințelor viitoarelor proiecte.

Sus