Oferte locuri de munca top

Lemacons Galati: Activitate in crestere, chiar si in actualele conditii din piata

ing. Alin Constantinescu, directorul general Lemacons

Cu o cifră de afaceri de peste 107 milioane lei realizată anul trecut și cu perspectiva unei creșteri de peste 28% anul acesta, Lemacons Galați se situează cu siguranță printre cei mai importanți constructori din țara noastră.

 

 

 

Este o performanță să crești activitatea unei firme în actualele condiții de piață, dar directorul general, ing. Alin Constantinescu, a reușit acest lucru.

Câteva ingrediente contribuie la rețeta succesului.

”Cea mai importantă realizare este faptul că am reușit să creez un colectiv sudat și interesat de progres zi de zi. În cei peste opt ani de activitate ca manager general al Lemacons am încercat permanent să îmbunătățesc relațiile interumane și profesionale între toți angajații firmei. Am ales de la bun început să lucrez cu oameni inteligenți și profesioniști în ceea ce fac, chiar dacă acest lucru a presupus uneori și integrarea unor caractere dificile. Nu pot spune că toate persoanele cu care am colaborat au reușit să rămână în echipa Lemacons, dar în momentul de față toți ne dorim succesul profesional și, de ce nu, și pe cel financiar”, ne-a spus Alin Constantinescu.

Fiecare an de existență a Lemacons a avut particularitățile sale, obligând societatea  să se reinventeze de cele mai multe ori.

”Am urmărit ca la finele fiecărui an să realizăm o analiză complexă, o retrospectivă a celor întâmplate, să ne stabilim obiective clare cu care să pornim la drum în noul an. Într-adevăr, cam pe la mijlocul anului calendaristic, când avem multiple șantiere deschise în paralel și volumul de lucru devine considerabil, se poate întâmpla ca liniile directoare de activitate să devină inaplicabile, moment în care avem ocazia să ne regrupăm și prin analize concise să ne îmbunătățim activitatea”, mărturisește directorul general Lemacons.

O echipă de succes

Alin Constantinescu pune echipa pe primul loc atunci când vorbește de realizări. Aceasta pentru că atunci când se analizează performanțele unei firme, factorul uman nu poate fi exclus din analiză. Nivelul de performanță rezultă din experiența și strategia managerului, munca și implicarea angajaților, la care se adaugă facilitățile, dotările, echipamentele și restul investițiilor.

”Am format echipa de succes prin așezarea, ca într-un puzzle, a omului potrivit la locul potrivit. Pentru a reuși am ținut cont atât de nevoile firmei, cât și de nevoile personale ale fiecăruia. Asigurarea condițiilor de muncă, aprecierea, stimularea pentru perfecționare sunt doar câteva condiții pe care le respect în construirea și menținerea echipei”, adaugă domnul Constantinescu.

”Planificăm o expansiune a volumelor realizate ”

Conducerea Lemacons este în prezent focalizată pe finalizarea cu succes a proiectelor importante în care compania este implicată.

Având în vedere importanța asigurării continuității frontului de lucru, dezvoltă strategii pentru accesarea de noi proiecte în care să fie puse în valoare competențele dobândite.

”La nivel de unități de producție planificăm o expansiune a volumelor realizate. În prezent deținem trei statii de betoane care deservesc atât șantierele proprii, cât și partenerii de afaceri pentru diverse lucrări. Am achiziționat și suntem în procedura de instalare a unei noi stații de sortare agregate și concasare care împreună cu cele trei perimetre de exploatare agregate minerale vor întregi ciclul de producție”, anunță Alin Constantinescu.

Din 2021, Lemacons produce elemente prefabricate din beton pentru infrastructura rutieră, domeniu de activitate care va fi extins pe parcursul acestui an și al anului viitor.

”Avem în plan realizarea unei investiții majore pentru noi, și anume extinderea capacității de producție a elementelor prefabricate și diversificarea elementelor finite. Astfel, începând cu anul viitor, prin instalarea a două linii de producție de câte 100m fiecare pentru elemente prefabricate cu armătură pretensionată vom introduce în portofoliul de produse și grinzi de pod cu lungimi de până la 40 m și dale tip D, pe lângă gama de elemente care se află deja în producție: tip P, aripi de podețe, tip C , C’, C” , elevații tip L. În plus ne vom axa și pe producția de elemente tipizate destinate domeniului apă-canal: cămine de beton prefabricate, capace din beton armat, rigole de scurgere a apelor”, mai arată managerul general al Lemacons.

În continuare constructorul va participa la procedurile de achiziții publice pentru a deschide șantiere de execuție pentru noi lucrări de construcție atât în domeniul rutier, portuar, cât și de construcții civile și rețele de alimentare cu apă, canalizare, rețele electrice și de gaze naturale.

”În viitorul apropiat avem ca obiectiv internaționalizarea firmei Lemacons prin deschiderea unor puncte de lucru în exteriorul României în domeniul rutier, precum și al rețelelor de apă și canalizare”, mai spune ing. Alin Constantinescu.

”Suntem în permanentă căutare de parteneri cu experiență cu care să ne complementăm activitatea în scopul realizării de proiecte de amploare cu impact în comunitățile locale și regionale”, ing Alin Constantinescu, director general Lemacons Galați.

Cifra de afaceri a Lemacons Galați estimată pentru anul curent se ridică la circa 138 milioane lei. Anul trecut cifra de afaceri a fost realizată din:

  • 67% construcții și reparații drumuri,
  •  12% lucrări tehnico-edilitare (rețele apă și canalizare)
  • 12% producție beton, prefabricate și produse de balastieră,
  • 9% construcții civile și industriale.

 

Sus