Urare Craciun 2024

Lecții învățate în 2021 și strategia Leviatan Design pentru proiectele de arhitectură și inginerie civilă, în 2022

Concluzii 2021 – anul consolidării pentru compania noastră

2021 a fost un an al consolidării pentru compania noastră în care am înregistrat creșteri calitative și cantitative pe mai multe divizii: capacitate de proiectare sporită prin standardizarea și optimizarea versiunii proprii de implementare a procesului BIM în proiectare și execuție, eficiența timpului de realizare și predare a proiectelor complexe contractate, resursa umane prin mărirea echipei cu 100%, investiții în noi tehnologii și echipamente cu 65%, inclusiv creșterea cifrei de afaceri cu 180%.

Chiar dacă tot anul 2021 a fost marcat de efectele pandemiei, activitatea birourilor noastre de proiectare și arhitectură nu a fost afectată, pentru că noi aveam deja demarat procesul de digitalizare și automatizare de aproximativ 1 an și jumătate, astfel încât criza din domeniul sanitar nu ne-a influențat ritmul de lucru, ba mai mult, a accelerat dezvoltarea noastră și am putut să ne adaptăm facil la schimbările neașteptate din domeniu. În planul gândirii strategice, faptul că am anticipat tendințele digitalizării și am acționat foarte devreme, a contribuit la direcția noastră de dezvoltare a unui business sustenabil.

Până la finalul anului 2021, am proiectat 94. 000 mp în cadrul a 7 proiecte complexe finalizate și am contractat 4 noi proiecte de anvergură, între care “Infrastructura aeroportuară Câmpia Turzii” și “Comandamentul Multinațional de la Sibiu”.

Performanța se datorează încrederii și suportului partenerilor cu care am colaborat, echipei noastre și a investițiilor în activități interne de R&D dezvoltate cu Econfaire. Le mulțumim, pe aceasta cale, tuturor celor care au contribuit la succesul nostru – companii precum Autodesk, Graitec, Synergiz.

Perspective pentru anul 2022 – accelerarea tehnologizării și digitalizării

Pentru conectarea echipelor de la birou cu cele din șantier, utilizarea tehnologiei digitale va reprezenta o tendință în creștere în 2022, care vine cu reale avantaje.

  • Noi vom continua procesul de digitalizare și utilizarea de software cloud based început în urma cu doi ani, deoarece, prin aceasta abordare am reușit să creștem eficiența comunicării și colaborării în timp real și să îmbunătățim fluxul de lucru și de urmărire a documentelor.
  • Vom continua să contribuim la atingerea obiectivului nostru de a integra modelul 3D proiectat cu modelul 3D din teren în vederea completării dimensiunii Digital Twin a standardului BIM, în toate șantierele noastre și pe toate proiectele noastre, prin utilizare Mixed Reality folosind echipamentul Microsoft HoloLens2 și cele mai noi tehnologii în domeniu.

Scopul acestui obiectiv este să punem la dispoziția beneficiarului un proiect sustenabil, prin identificarea soluțiilor customizate, care să ne permită optimizarea tuturor fazelor din ciclul de viață al construcției, de la proiectare și execuție, până la exploatarea proiectului de către beneficiar, care să permită folosirea intuitivă, într-un mod simplu, a soluțiilor de Facility Management, pentru minimizarea consumului de energie și a costurilor de exploatare.

Acest flux sta la baza proiectelor de tip SMART.

  • Având în vedere că lipsa personalului calificat în industria construcțiilor se resimte din plin, noi vom susține în continuare programele educaționale organizate de Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea Tehnică de Construcții București prin găzduirea stagiilor de practica și internship. În același timp, suntem pregătiți să recrutăm personal cu studii superioare, fără experiență în domeniu, cărora să le oferim training la locul de muncă și oportunități reale de dezvoltare profesionala, într-o echipa în care este încurajată performanța iar oamenii se simt apreciați.
  • Atingerea standardului NetZero pentru protejarea mediului în care trăim și pentru reducerea impactului gazelor cu efect de seră asupra planetei este o altă provocare asumată de companie.

Arhitecții și proiectanții Leviatan Design își vor valorifica creativitatea în vederea propunerii de soluții sustenabile, alternative, care să fie eco-friendly și să îi aducă beneficiarului avantaje pe toată durata de exploatare a clădirii. Astfel, prin integrarea BIM la nivelul întregului proces de lucru, proiectele noastre întrunesc dimensiunile de trasabilitate și sustenabilitate, fiind asigurat un nivel ridicat de securitate al datelor de proiect.

Am aderat la atingerea obiectivelor comune ONU, asumate în cadrul „COP26”, privind schimbările climatice și suntem atenți la toate tehnologiile și echipamentele care apar în piață și care folosesc resurse regenerabile, pentru a le putea propune în proiectele pe care le dezvoltăm și pentru a contribui astfel, la bună-starea mediului înconjurător.

 

Sus