Oferte locuri de munca top

Lafarge investeste intr-o statie de co-procesare a deseurilor solide

Lafarge Ciment (Romania) S.A. construieste o statie de co-procesare a deseurilor solide la Medgidia. Proiectul ce vizeaza eficientizarea productiei de ciment (EcoCim) a demarat la finele lunii mai 2014.
Valoarea totala a proiectului ce va fi implementat in fabrica de ciment Lafarge din Medgidia este de 40,88 milioane lei, din care valoarea ajutorului nerambursabil reprezinta 15,71 milioane lei (13,51 milioane lei provenin din FEDR si 2,2 milioane lei din bugetul national).
Lafarge Romania deruleaza acest proiect in cadrul „Polului National de Competitivitate in Promovarea Sistemelor Moderne de Fabricatie pentru Implementarea Principiilor Economiei Verzi – MEDGreen”, in parteneriat cu Eco Gest si Apollo Eco Term. Co-procesarea este o metoda de valorificare a deseurilor, recunoscuta la nivel european drept una dintre cele mai bune practici de eficientizare a utilizarii resurselor, prin acest proces avand loc simultan atat reciclarea, cat si folosirea energiei din deseuri, precizeaza reprezentantii Lafarge.
„Noua investitie de la Medgidia consta in constructia unei instalatii care reduce clorul din gazele de ardere, permitand cresterea procentului de combustibil alternativ utilizat si care determina, astfel, scaderea emisiilor ca urmare a procesului de fabricare a cimentului”, declara Costin Borc, Country CEO Lafarge Romania. „Nu este doar o investitie industriala, ci se creeaza un pol de competitivitate in regiune care creste competitivitatea industriei romanesti. Odata cu eficientizarea productiei de ciment contribuim la Strategia Nationala de Management al deseurilor si la atingerea tintelor de reciclare asumate de Romania in cadrul strategiei 2020 in domeniul mediului.”
Durata de realizare a investitiei este de 19 luni.

Sus