Oferte locuri de munca top

Kiat Group: CJ Cluj nu a achitat lucrarile executate

1580.JPG Contractul de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene din Cluj in perioada 2011 – 2015 a fost reziliat din cauza neachitarii de catre beneficiar a lucrarilor executate, precizeaza intr-un comunicat executantul lucrarilor, asocierea Kiat Group Construct & Tehnic Asist & Damar Consult.
In aceasta saptamana Consiliul Judetean Cluj, beneficiarul investitiei, a reziliat acordul-cadru incheiat cu asocierea. Autoritatile judetene si-au justificat decizia sustinand ca executantul a inregistrat intarzieri in executie si ulterior a intrerupt lucrarile pe drumul judetean DJ 109C.
De asemenea autoritatile au acuzat asocierea de faptul ca ar fi pus in pericol lucrarea lasand statul de baza neprotejat in trafic. Acesta ar fi trebuit acoperit imediat cu straturi de imbracaminti bituminoase.
„Modul in care au reactionat reprezentantii Consiliului Judetean Cluj este unul regretabil avand in vedere faptul ca asocierea a avut toata deschiderea pentru derularea cu succes si la termen a acestui contract.
Motivul real al incetarii acestui acord il reprezinta neplata lucrarilor executate, lucrari verificate si receptionate calitativ de reprezentantii Consiliului Judetean Cluj precum si invocarea de catre Consiliul Judetean Cluj in toata aceasta perioada a inexistentei fondurilor alocate derularii acestor contracte.”, au declarat in comunicat reprezentantii Kiat Group.
CJ Cluj a raspuns acuzatiilor aduse de Grupul Kiat precizand ca mai are de achitat catre asociere doar 527.000 lei.
Intr-un comunicat reprezentantii CJ Cluj au declarat:
„Conform contractului, plata pentru lucrarile efectuate si acceptate la plata se face in termen de maximum 12 luni de la certificare. Cu alte cuvinte, suntem in grafic, noi nu avem nici un fel de intarziere fata de firma Kiat.
De altfel, pe parcursul celor trei ani de la incheierea contractului nu am facut uz de aceasta prevedere, lucrarile efectuate si acceptate la plata fiind achitate in mai putin decat maximum de timp prevazut de contractul semnat de Kiat cu fosta administratie.”

Pana la data de 28 februarie 2014 s-au platit firmei Kiat 2,39 milioane lei, din care 2,3 milioane lei reprezentand plati pentru lucrari executate si acceptate la plata, si restul pentru lucrari de proiectare, au precizat reprezentantii CJ Cluj.

Sus