Oferte locuri de munca top

KADRA: Cum transformăm aglomerările urbane în orașe inteligente?

Parcări pentru biciclete, stații de încărcare electrice, camere de citire a numerelor de înmatriculare și sisteme performante de parcare – câteva dintre soluțiile green propuse de KADRA

Orașele inteligente sunt orașe care au implementat sisteme de măsurare a unor parametri (care vizează energie, transport, calitatea aerului, securitate etc.) pentru a putea optimiza consumul de resurse. Cu astfel de sisteme integrate, viaţa fiecărui locuitor se îmbunătăţeşte considerabil. Conceptul de smart mobility, considerat specific oraşelor viitorului, se poate întâlni astăzi în ţările dezvoltate tehnologic, însă există şi în România iniţiative de proiecte sau sisteme  de acest fel în orașe precum: Alba Iulia, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, București etc. KADRA, furnizor de soluții automate integrate de inginerie de acces, este preocupată în permanență de inovație, iar dezvoltarea orașelor inteligente este una dintre prioritățile companiei. Deschizător de drumuri în ceea ce privește soluțiile de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de management al parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA militează pentru dezvoltarea orașelor inteligente care ar rezolva o serie dintre problemele cu care se confruntă societatea românească.

Astfel, în contextul în care în România nevoia de sistematizare si gestionare inteligentă a mobilității urbane este una acută, KADRA vine cu soluții de smart mobility menite să contribuie la fluidizarea traficului și a locurilor de parcare, la îmbunătățirea infrastructurii pentru mașinile electrice. Creșterea accelerată a marilor orașe din România, existența unor fluxuri constante de autovehicule în parcările publice, construirea unor clădiri de birouri și centre comerciale cu un trafic intens sunt motive care justifică opțiunea de implementare a unui sistem de management integrat al locurilor de parcare.

Cum transformăm aglomerările urbane în orașe inteligente?

KADRA propune o serie de soluţii eficiente și green, care se pot integra în sisteme de tipul Smart Mobility, cum ar fi:

 Parcări biciclete – sunt sisteme în plan vertical, complet automatizate, destinate celor ce doresc să își depoziteze bicicleta într-un mediu sigur, uscat și curat.

Staţii de încărcare electrice – sunt sursa de energie pentru maşinile electrice, pot fi monitorizate pentru a şti în permanenţă când există locuri de încărcare libere.

Camere LPR – pe baza unor camere de recunoaştere a numerelor de înmatriculare, un sistem informatic, urmând o serie de reguli,  permite accesul în parcări cu barieră.

Sisteme PGS – permit monitorizarea locurilor libere (şi ghidaj spre ele) într-o parcare, se pot conecta la aplicaţii online.

Sisteme de ticketing avansate – cu acelaşi bilet se poate rezerva locul de parcare, dar şi locul pentru spectacol.

Staţii de plată automată a parcării cu telefon sau smart watch (ceas inteligent) cu posibilitate de generare de date statistice.

Parcometre stradale care pot indica numărul de locuri libere prin integrarea cu sisteme informatice.

Octavian Fanea, CEO al companiei Kadra, e de părere că „un sistem de management al locurilor de parcare ca soluţie de smart mobility ar putea duce la reducerea traficului rutier dintr-un oraş cu până la 30%”, tocmai de aceea KADRA a investit într-o divizie de smart mobility, plecând chiar de la sistemul de parcări Parkomatic. Ideea de Parkomatic a plecat de la sistemul de parcări, dar noi am mers mai departe în dezvoltarea acestei zone – și aici mă refer la zona de management al parcărilor, până la zona de trafic verde în oraş. Astfel, am ajuns să avem acum o divizie de smart mobility unde încercăm să inovăm în mod constant.“

De asemenea, sistemul Parkomatic dezvoltat de KADRA și lider în managementul parcărilor automate pe piața din România a lansat  aplicația GoPark, care își propune să schimbe experiența legată de parcare atât pentru administratorii acestor facilități, cât și pentru șoferi.

Astfel, în contextul nevoii de digitalizare și al trendului de utilizare a soluțiilor smart, Parkomatic a dezvoltat GoPark, o aplicație concepută integral de specialiștii KADRA, un produs inovator al companiei, care vine să completeze portofoliul Parkomatic de management al sistemelor de parcare.

Aplicația GoPark este un demers firesc al dorinței noastre de a tehnologiza și moderniza sistemele existente. Aplicația va accesoriza sistemele Parkomatic, ușurând astfel atât viața proprietarilor de parcări, cât și pe cea a șoferilor care, prin intermediul ei, vor fi mult mai bine informați, vor putea accesa mult mai simplu parcările și vor plăti rapid și în siguranță. Aș rezuma aceste facilități prin două cuvinte: comoditate și modernism”, spune Radu Opriș, Co-fondator & Business Development Manager KADRA.

Toate aceste inovații vin în contextul în care: KADRA a fost prima companie românească ce a introdus plata cu cardul la automatele de plată ale parcărilor,  a introdus în premieră opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării. Sistemul de management al parcării furnizat de KADRA este singurul din țară echipat cu terminale cu posibilitate de plată contactless, atât cu cardul bancar, cât și cu smartphone-ul.

 ***

Echipa KADRA, companie cu capital sută la sută românesc, deținută de Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar, a îmbrățișat de mult timp ideea de Smart Mobility și Smart City și crede în beneficiile pe care le aduc inovațiile în tehnologie, beneficii care se răsfrâng asupra vieții fiecărui locuitor în parte. Prin noua aplicație GoPark,  produs dezvoltat în laboratoarele Research&Development ale companiei, KADRA demonstrează încă o dată că aceasta este direcția de dezvoltare a companiei.

***

Cu o experiență de 27 de ani, KADRA este singura companie din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de accesFie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță.

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale.

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate ermetice pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

 

Sus