[ click aici pentru a descărca documentul ]
Jungheinrich lanseaza o generatie complet reproiectata de elevatoare actionate prin motoare cu CI (combustie interna) la CeMAT (mai 2014, in Hanovra). Proiectate si realizate in Germania, aceste elevatoare pentru uz general, fiabile si robuste, asigura randamente peste medie cu consum simultan scazut de combustibil. Noua generatie de elevatoare-stivuitoare suporta o sarcina utila de pana la 3.500 kilograme, cu inaltimea maxima de ridicare de 7,50 metri.
Jungheinrich lanseaza simultan doua serii noi de elevatoare cu furca contrabalansate, actionate cu combustie interna – motostivuitoare cu convertizor de cuplu hidrodinamic din gamele de produse DFG/TFG 316-320 si DFG/TFG 425-435.
*Proiectat pentru operatii dificile in zone cu climat variat
Motoarele Kubota actioneaza toate aceste tipuri de elevatoare realizate in fabrica de productie Moosburg din statul Bavaria, Germania. „Aceste motoare industriale, incercate si testate in intreaga lume pe masini cu constructie pentru medii dificile de lucru, asigura deja moment mari la viteze mici de rotatie”, spunea Marek Scheithauer, Seful Departamentului de Management al Produselor din cadrul Elevatoarelor Contrabalansate Actionate de Motoare cu CI de la Jungheinrich. Aceste motostivuitoare robuste dispun de componente de inalta calitate, extrem de durabile si cu o durata lunga de functionare, fiind „ideale pentru operatiile dificile din diferite zone climaterice”. Asa cum spunea Scheithauer, cerinta pentru elevatoarele ce pot functiona in medii dure de operare a inspirat Jungheinrich sa aplice cele mai noi dezvoltari tehnologice interne noilor componente de baza ale convertizorului de cuplu. Acestea include inovatii ale arborilor, carcasei si a coloanelor de directie.
Contragreutatea de pe noul elevator este integrata in carcasa portanta, in timp ce coloana de directie a fost integrata in contragreutate. „Centrul de greutate nu numai ca este extrem de jos, dar este si pozitionat optim intre osii” continua Scheithauer. Acest lucru confer elevatorului cu furca o stabilitate exceptionala, nemaifiind necesari stabilizatorii electronic suplimentari. Marek Scheithauer adauga faptul ca „acest lucru inseamna o stabilitate inalta de deplasare si asigurarea caracteristicilor exceptionale de siguranta, in stationare si in miscare”.
Arborele de transmisie patentat de Jungheinrich din noul convertizor de cuplu este prevazut cu o frana integrata multi-disc umed fara uzura. Marek Scheithauer declara, „Fata de franele standard cu tambur, franele multi-disc umed inseamna costuri aproape inexistente”. Mai mult, datorita modelului compact inchis, conditiile dure externe nu pot diminua performanta franelor. Sistemul de racire de inalta eficienta functioneaza integral chiar si la temperaturi foarte ridicate ale ambientului. Radiatorul este o unitate compacta realizata 100% din aluminiu. Acesta garanteaza faptul ca noul elevator cu convertizor de cuplu este proiectat sa reziste prafului si altor influente nefavorabile de mediu.
*Disponibilitatea inalta a elevatorului
Datorita componentelor robuste de inalta calitate, intretinerea este rapida, usoara si
economica, necesitand cunostinte tehnice minime. Marek Scheithauer explica, „Chiar si in cazul in care se realizeaza o lucrare de intretinere, putem garanta disponibilitatea inalta a elevatorului, putand minimiza intreruperile productiei interne si a fluxurilor logistice de munca”. Combinatia dintre capota motorului in forma de L, ce poate fi inclinata la aproximativ 90 de grade, si panourile laterale cu deschidere rapida asigura un acces excelent la compartimentului motorului.
In timpul lucrarilor de dezvoltare la aceasta noua generatie de elevatoare, inginerii de
proiectare s-au concentrat si pe scaunul operatorului. Coloana subtire de directie ofera un spatiu mai mare pentru picioare fata de elevatoarele industriale prevazute cu coloane obisnuite de directie. Operatorul incarcatorului poate regla usor scaunul confortabil in functie de necesitate, bucurandu-se de avantajele unei operatii sanatoase si fara oboseala a elevatorului. Optiunile variate de descarcare si de depozitare a obiectelor, de tipul suportului de cupa si clipboard-ului, permit operatorului mentinerea unui loc de munca ordonat si organizat.
Noile game de modele sunt prevazute standard cu o frana electrica de parcare, eliminand maneta franei de mana din cabina din trecut. Operatorul apasa pur si simplu un buton pentru a activa frana. Noul model al arborelui de ridicare asigura o vizualizare mai buna a sarcinii utile, a furcii si a zonei de lucru in general. „O vizibilitate buna de ansamblu nu numai ca favorizeaza operatiile relaxate, concentrate si in siguranta ale elevatorului, dar imbunatateste si cifra de afaceri”, concluziona Scheithauer.
SALES DEPARTMENT
Telefon: +40 244 59 2885
Fax: +40 244 59 9520
office@wylze.ro