Oferte locuri de munca top

Județul Vrancea: Ample proiecte de investiții sunt programate să demareze în acest an

Ionel Cel-Mare, vicepreședinte CJ Vrancea

Bugetul total al județului Vrancea pentru acest an este de 585,93 milioane lei, din care pentru secțiunea dezvoltare au fost alocați 358,94 milioane lei.

Bugetul se va majora cu venituri suplimentare de 85 milioane euro, în urma semnării contractelor de finanțare nerambursabilă pentru mai multe proiecte majore pentru județ: Campusul profesional integrat, liceal și universitar, Modernizarea drumului județean 204E Mircești – Ciușlea – Străjescu – Doaga – E85, Iluminatul inteligent al drumurilor județene, Parcul Industrial Vrancea și Reabilitarea energetică a Palatului Administrativ (Corp A).

Cele mai mari lucrări de investiții programate să demareze în acest an sunt: proiectarea și construcția Campusului școlar, construirea noului Spital Județean din Focșani și lucrările de proiectare și execuție pentru consolidarea clădirilor publice cu risc seismic.

În anul 2024, CJ Vrancea are în curs de implementare mai multe mari proiecte de investiții, în domenii prioritare.

Educație

 • Campus profesional integrat liceal și universitar

Proiectul a fost depus pentru finanțare din fonduri europene, în cadrul PNRR. A fost selectat pentru finanțare, fiind în faza de contractare. Valoarea estimată a investiției este de circa 91,29 milioane lei, fără TVA.

La începutul acestui an, Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare și lucrările de construcție pentru realizarea Campusului școlar și universitar care urmează să fie construit. Acesta va avea o suprafață de peste două hectare și va include patru corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere și laboratoare), un cămin studențesc, o cantină și o sală de sport va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie.

Sănătate

 • Construcția noului Spital Judeţean de Urgenţă Focşani

Consiliul Județean Vrancea se află în stadiu avansat cu documentațiile premergătoare construirii. În prezent se lucrează la proiectarea noii unități spitalicești.

Administrația județeană intenționează să depună proiectul pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional pentru Sănătate.

 • Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie – finanțare POR

Social

 • Reabilitare energetică și lucrări conexe Centru DGASPC – sat Petrești, com. Vânători” + Amenajarea Centrului comunitar pentru copii cu dizabilități – finanțare POR și buget local
 • Reabilitare energetică și lucrări conexe Corp C10, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Elena Doamna”, str. Cuza Vodă, nr. 56, municipiul Focsani, – finanțare POR
 • Reabilitare energetică și lucrări conexe la corpurile C5, C6 și C7, Str. Cuza Vodă nr. 56 – finanțare POR

Infrastructură rutieră și utilități publice

 • Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene
 • Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Consiliul Județean Vrancea are patru proiecte aprobate de către Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea prin PNI ”Anghel Saligny.

Pentru două dintre acestea au fost semnate contractele de finanțare și investiția este în derulare. Celelalte două sunt pentru modernizare infrastructură rutieră:

DJ 205 H Domneşti Târg – Domneşti Sat – Pufeşti – Ciorani – Călimăneşti – Pădureni – E85(DN2) – valoare 69.682.782 lei;

DJ 205 E dintre localitățile limită de județ Galați – Ciușlea – Răchitosu – E85(DN2) – valoare 5.750.445 lei

 • Dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în județul Vrancea

În această perioadă se desfășoară serviciile pentru realizarea Studiului de Fezabilitate la noul proiect de alimentare cu apă și canalizare, finanțat în cadrul Programului Operațional Dezvoltare Durabilă, în cadrul proiectului ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea – etapa a III-a, în perioada 2021-2027”.

Mediu

 • Amplasare şi punere în funcţiune a 6 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în judeţul Vrancea – finanțarea Agenția Fondului pentru Mediu

Economic

 • Parcul Industrial Vrancea

Parcul industrial este un proiect amplu și complex, care urmează să fie construit pe un teren în suprafață de 47,4 hectare situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85.

Consiliul Județean Vrancea a obținut titlul de Parc Industrial de la Ministerul Dezvoltării.

Crearea unui parc industrial în județul Vrancea reprezintă una dintre principalele căi pentru dezvoltarea economiei județului, prin atragerea și stimularea investițiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii.

Sus