Oferte locuri de munca top

Județul Covasna: Investiții de circa 44 milioane de euro demarează în acest an

Tamaș Șandor, președinte CJ Covasna

Anul acesta Consiliul Județean Covasna dispune de un buget de 537 de milioane de lei, respectiv 107 milioane de euro. Prioritatea edililor este dezvoltarea sistemului de sănătate și a celui social. Astfel, 41% din buget este destinat investițiilor, 32% este alocat pentru susținerea și dezvoltarea sistemului de sănătate, 12% pentru protecția socială, iar 15% pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare.

Cele mai importante proiecte

În acest an este programată demararea următoarelor proiecte:

  • Reabilitarea energetică a unor clădiri aparținând Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Fogolyán Kristóf”, din Sf. Gheorghe;
  • Reabilitarea Galeriei de Artă – Sfântu Gheorghe;
  • Construirea refugiului montan cu observator panoramic, munții Bodoc.                                                                                                                                La proiectele de construcții aflate în derulare, autoritatea contractantă a întâmpinat probleme legate de procedurile de achiziții publice, despre care consideră că ar trebui să fie simplificate și standardizate.

De asemenea, în derularea proiectelor au fost probleme generate de erorile de proiectare și lipsa detaliilor de execuție, cauză din care se ivesc întârzierile în executarea lucrărilor.

Sus