Oferte locuri de munca top

Johannes Hahn: Tinta politicilor UE s-a mutat catre investitii in promovarea economiei

Un total de 450 de miliarde de euro reprezinta bugetul european in perioada 2014-2020, potrivit discursului comisarului european Johannes Hahn.
Dintre acestia aproximativ 134 de miliarde vor merge catre trei tari din Uniune: Germania, Grecia si Polonia. Astfel oficialul european a anuntat semnarea acordurilor de finantare cu Grecia si Polonia dupa ce saptamana trecuta Danemarca a semnat acordul cu UE.
Johannes Hahn, a precizat:
„Reiau principalele tinte ale politicii europene: Tinta politicilor UE s-a mutat de la investitii in infrastructura catre investitii in promovarea economiei, in energie regenerabila si eficienta energetica. Acestea ar trebui bineinteles insotite de personal calificat. Ne trebuie oameni bine pregatiti si experimentati pentru a face fata provocarilor cu care se confrunta Europa.”
In privinta Poloniei, comisarul a precizat ca este tara cu cea mai mare absorbtie de fonduri europene. Polonezii se vor axa in perioada urmatoare pe promovarea economiei cu o crestere a bugetului european pe acest domeniu de la 4 miliarde de euro in 2007-2013 la 18 miliarde de euro in 2014-2020.
Pentru Grecia vor fi acordate fonduri structurale in valoare de peste 15 miliarde de euro cu accent pe cresterea economica si productia de energie verde.
In prezent Comisia Europeana negociaza cu toate cele 28 de state membre pentru stabilirea unui acord cu fiecare dintre ele in privinta fondurilor structurale. „Trebuie sa investim in toate cele 28 de state membre si toate cele 274 de regiuni pentru atingerea obiectivelor europene comune si pentru refacerea economica a Europei.”, a declarat Jonhannes Hahn.

Sus