Oferte locuri de munca top

Johannes Hahn: Autoritatile trebuie sa se concentreze pe problemele oraselor

„Dezvoltarea urbana este printre prioritatile europene si asa va ramane”, potrivit unui discurs sustinut de comisarul european Johannes Hahn pe probleme de politica regionala in cadrul conferintei de la Salzburg pe tema „Inovatie pentru cresterea coeziunii si dezvoltare inteligenta”.
Toate aspiratiile politicii europene pentru 2020 pot fi atinse daca autoritatile se concentreaza mai ales pe problemele oraselor, este de parere comisarul.
Politica pentru polii urbani de crestere se va concentra in special pe dezvoltare economica si a resurselor umane dupa ce initial finantarea europeana a vizat dezvoltarea infrastructurii, a mai precizat sursa citata. „Daca vorbim despre reducerea saraciei acesta este un fenomen al marilor orase. Daca incercam sa scadem rata somajului cele mai multe oferte de munca se gasesc in orase”, a precizat Hahn.
Johannes Hahn mai considera ca dezvoltarea micilor orase in ancore locale pentru dezvoltarea regiunii este o solutie pentru dezvoltarea europeana.
Potrivit comunicatului Comisiei Europene 75% din populatia UE traieste la oras, Europa fiind cel mai urbanizat continent din lume, dupa America Latina, desi nu are decat doua orase cu peste 10 milioane de locuitori (Londra si Parisul).
In perioada de finantare 2007-2013 aproximativ 40% din bugetul Programului Operational Regional a fost destinat devoltarii Polilor Urbani si se estimeaza o crestere a acestui procent pentru perioada urmatoare.

Sus