Oferte locuri de munca top

Irlandezii de la CRH, care au Romcim SA, mai preiau o mare firma romaneasca

Grupul Internațional CRH, controlat de investitori irlandezi, care deține în țara noastră al doilea mare producător de ciment – Romcim SA, a mai preluat o mare firma românească, în contexul cererii în creștere pentru materiale de construcție ca urmare a numeroaselor proiecte de investiții publice din prezent.

Astfel, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Romcim SA l-a preluat

pe producătorul de țevi de polietilenă de înaltă densitate, Tehno World SRL, din județul Suceava, firmă ce oferă soluţii complete în vederea realizării proiectelor de infrastructură – rețele de alimentare cu apă, canalizare, distribuție gaze, etc.

Romcim este activă pe piața producerii de ciment, agregate, betoane și elemente prefabricate din beton. Firma deține și operează două fabrici de ciment, la Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare la Târgu-Jiu, precum și o rețea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, stații de betoane, stații producătoare de elemente prefabricate de beton.

Romcim a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,84 miliarde de lei și un profit net de 161,2 milioane lei, cu un număr mediu de 1.065 angajați.

În plus față de Romcim, Grupul Internațional CRH mai deține în țara noastră firmele:

* Sapphire Energy, specializată în producția de combustibil alternativ pentru industria cimentului;

* Elpreco, specializată în producția de BCA, pavele și elemente prefabricate;

* Ferrobeton – soluții integrate cu elemente prefabricate din beton pentru infrastructură și structuri clădiri;

* Bauelemente – soluții complete pentru construcții industriale, logistice, comerciale și agricole.

Compania Tehno World are o fabrică la Fălticeni, județul Suceava.

Anul trecut firma a realizat o cifră de afaceri de peste 434,45 milioane lei și un profit net de 45,53 milioane lei, cu un număr mediu de 233 angajați.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea de preluare nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus