Oferte locuri de munca top

Iridex Group Plastic anunță construirea unui Centru de management integrat al deșeurilor în județul Galați  

Iridex Group Plastic anunță semnarea contractului privind construirea Centrului de management Integrat al deșeurilor Valea Mărului și Stația de sortare Valea Mărului, componente ale proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați”. Proiectul va fi derulat de Consiliul Județean Galați, iar perioada de realizare se estimează a fi în jur de 16 luni.

Investiția reprezintă proiectarea și construirea stației de sortare și a depozitului din cadrul Centrului de management Integrat al deșeurilor Valea Mărului, județul Galați. Capacitatea dimensionată a stației de sortare din cadrul investiției este de 6000 tone/an sau 19 tone/zi și va deservi la tratarea deșeurilor reciclabile colectate separat (deșeuri de hârtie, carton, plastic și metal) și stocarea deșeurilor de sticlă ce vor fi preluate direct de către reciclatori. Depozitul de deșeuri de la Valea Mărului va deservi tot județul Galați, cu excepția Municipiului Galați. Suprafața depozitului este de 8,5 ha, iar suprafața totală aferentă pentru întreaga perioadă de funcționare este de 15 ha cu un volumul înmagazinat de 1.000.000 mc. Soluția de proiectare a depozitului este dată de configurația terenului natural precum și din considerentele de limitare a volumelor ocupate de digurile perimetrale.

Scopul investiției este de a recupera materialele reciclabile cum ar fi hârtia, sticla, plasticul și metalele cu un grad ridicat de curătenie. Deșeurile livrate vor fi colectate din gospodării, companii comerciale care produc deșeuri asmilate deșeurilor solide municipale precum și deșeuri comerciale și industriale de la companii. Mai mult, la nivel local se va ridica nivelul de trai atât prin crearea unor locuri noi de muncă cât și prin modernizarea infrastructurii și atragerea de noi investitori. Un alt beneficiu al realizării proiectului este dat de amplasamentul în afara localității ceea ce elimină mirosurile neplăcute și determină creșterea calității vieții locuitorilor.

Prin construirea Centrului de management integrat al deșeurilor în județul Galați, Iridex Group Plastic, cu o expertiză de peste 25 de ani în managementul deșeurilor își va atinge scopul de a încuraja reducerea poluării prin creșterea calității mediului, protejarea naturii fiind unul dintre fundamentele de bază ale companiei.

 

Despre Iridex Group Plastic

Iridex Group Plastic, înființat în 1993 ca o companie privată, furnizează soluții inteligente pentru diferite domenii de activitate: construcții, managementul deșeurilor, tehnologii de mediu, materiale pentru construcții, agricultură, ș.a. toate având ca numitor comun grija pentru mediu.

Calitatea lucrărilor executate de echipa Iridex Group Plastic a fost recunoscută constant de către ARACO – Asociația Română a Antreprenorilor de Construcții prin cele 12 Trofee ale calității acordate în peste 20 de ani de activitate. Compania Iridex Group Plastic are implementat Sistemul de Management Integrat Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională, conform standardelor SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2008, Sistemul de Management al Securității Informațiilor conform standardului ISO / IEC 27001:2018 și atestat INSEMEX – GANEx.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflați de la: www.iridexplastic.ro.

Tel: 0752 111 456

Email: marketing.igp@iridexgroup.ro

Sus