Oferte locuri de munca top

Învingerea prejudecăților și performanța femeilor Leviatan în domeniul construcțiilor

Leviatan Design a sărbătorit Luna Femeii prin promovarea parcursului în carieră al doamnelor din echipă, încurajarea diversității de gen și a egalității de șanse.

Deși există obstacole pentru femeile care intră în domeniul construcțiilor, includerea lor în componența echipei contribuie la atingerea obiectivului diversitatii de gen și reprezintă un atu dovedit în stimularea profitabilității companiei și un factor cheie în rezolvarea deficitului de forță de muncă din industria construcțiilor.

Chiar dacă acest sector economic este dominat de bărbați, colegele noastre au găsit la Leviatan Design, mediul potrivit și sprijinul necesar pentru a-și dezvolta cariera profesională pas cu pas, având acces egal la informație și tehnologie.

Femeile în construcții – starea industriei în 2022

Dintre toate persoanele care lucrează în construcții, conform mai multor sondaje realizate la nivel global, în SUA, doar 10,9%.  sunt femei, iar în rolurile de management se numără doar o femeie raportat la o sută de angajați din domeniu,  iar în UK, doar  13%   din totalul angajațiilor din industria construcțiilor sunt femei și majoritatea dintre acestea ocupă funcții de birou.

Există mai mulți factori care explică această diferență enormă de gen, inclusiv prejudecățile de gen inconștiente despre femeile care lucrează în construcții, lipsa unei formări adecvate și marginalizarea pe care o resimt femeile în cadrul grupurilor formate majoritar din bărbați.

În ciuda acestor bariere, femeile continuă să-și formeze o carieră în domeniul construcțiilor, dovadă fiind și componența echipei noastre,  din 100 de angajați, 42 sunt femei.  Prin propriul exemplu, dorim să  fim  o sursă de inspirație pentru noua generație care vrea să profeseze în acest domeniu plin de provocări.

 

Testimonialele lor demonstrează că încrederea în forțele proprii, munca susținută, adaptarea la tehnologie și context,  resursele puse la dispoziție  de companie, colectivul, mediul de lucru favorabil în ansamblu,  fac posibilă realizarea unei cariere în construcții.

La un sondaj realizat în cadrul companiei, colegele noastre au răspuns că au ales să profeseze în domeniul construcțiilor deoarece este un domeniu diversificat, care le oferă posibilități nelimitate de dezvoltare profesională, iar satisfacția supremă este dată de rodul muncii lor, atunci când modelul 3D proiectat prinde viață și proiectul se transformă în realitate.

Diversitatea de gen stimulează performanța

Deși diversitatea de gen în industria construcțiilor nu este o realitate astăzi, un raport realizat de   McKinsey & Co.3 arată că în cadrul companiilor unde personalul are în componență persoane de sex feminin, sunt cu 25% mai multe șanse de a obține o profitabilitate peste medie decât companiile cu mai puțină diversitate.

Recrutarea femeilor în cadrul Leviatan Design

La Leviatan Design lucrăm continuu la procesul nostru de recrutare și am învățat din experiență că, pentru a îmbunătăți procentul de retenție al angajatelor de sex feminin, companiile trebuie să recunoască și să elimine stereotipurile și prejudecățile de gen din cultura lor de lucru, și să încurajeze femeile să devină modele pentru alte femei.

Află mai multe detalii despre viziunea Leviatan Design în procesul de recrutare și despre transformarea deficitului forței de muncă într-un avantaj, accesând link-ul de mai jos: 

Învingerea prejudecăților și performanța femeilor Leviatan în domeniul construcțiilor

 

Sus