Oferte locuri de munca top

Investitiile in proiecte comerciale au crescut cu 100%

In Romania, volumul investitional pentru proiecte comerciale imobiliare a fost de peste 343 millione Euro in 2013, in crestere cu peste 100% fata de anul anterior, conform celui mai recent raport de cercetare CBRE.
In 2013, in tara noastra au fost realizate 15 acorduri de vanzare/cumparare pentru 30 de bunuri imobiliare generatoare de venit, cu o valoare medie de tranzactionare de 23 milioane Euro. Printre cele mai importante contracte ale anului pot fi enumerate: City Park Mall, The Lakeview, Mega Mall Bucuresti, Deva Shopping Center, Vulcan Value Center, Severin Shopping Center – toate tranzactii realizate de NEPI, achizitiile realizate de Globalworth Real Estate Investment Limited (Timisoara Airport Park), tranzactia Galleria Suceava, Hotel Continental Cluj-Napoca si achizitia magazinului Bucuresti.
Cresterea investitiilor a venit pe un fond de crestere macro-economica. Astfel performantele economice obtinute in 2013 au fost superioare previziunilor de inceput de an: crestere PIB 3,5%, cu o estimare la 2,3% pentru 2014, un record istoric la nivelul exporturilor (peste 50 miliarde Euro) si o crestere a productiei industriale cu 7,8%.
Cele mai tranzactionate proprietati in 2013 au fost cele de retail, mai precis 73% din total volum, urmate de cladirile de birouri cu 21% si proprietatile industriale (5%).
Europa Centrala si de Est a inregistrat in 2013 un volum investitional pe piata imobiliara de peste 10 miliarde Euro, unul dintre cel mai bune rezultate incepand cu 2008.

Sus