Oferte locuri de munca top

Investitii de 6 mil euro, din fonduri europene, in judetul Hunedoara

Trei proiecte cu finanțare europeană, cu valoarea totală de aproximativ 6 milioane de euro, au fost contractate de județul Hunedoara, pentru municipiile Deva și Hunedoara.

Contractele au fost semnate de ADR Vest şi cele două unităţi administrativ-teritoriale beneficiare.

* Construirea traseului pentru bicicliști pe Bulevardul Decebal, B-dul 22 Decembrie și zona adiacentă” în Municipiul Deva

Proiectul prevede realizarea de piste pentru bicicliști pe Bulevardul Decebal, Bulevardul 22 Decembrie și în zona adiacentă, reabilitarea/ construirea trotuarelor în aceeaşi zonă, introducerea unui sistem de închiriere a bicicletelor, achiziționarea și instalarea de rastele pentru biciclete şi camere de supraveghere video, precum şi instalarea unor echipamente pentru contorizarea numărului de pietoni/ bicicliști care utilizează pista și spațiul pietonal nou creat.

Vor rezulta aproximativ 3 kilometri de piste/ trasee pentru biciclete construite şi o suprafaţă totală de 20.750 mp amenajată.

Valoarea totală a proiectului este de 15.923.833 lei, din care 15.605.356 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 41 de luni.

* Reabilitare/ reconversie/ extindere/ construire infrastructură educațională în Deva Al. Viitorului, nr. 9, în vederea modernizării și echipării infrastructurii educaționale pentru educația timpurie preșcolară

Cel de-al doilea proiect din municipiul Deva vizează reabilitarea unei clădiri existente, de pe Aleea Viitorului nr. 9, o clădire de 179 mp care va avea destinaţia de sală de mese, precum şi extinderea imobilului cu un nou corp de clădire, care va avea funcțiunea de grădiniță cu program normal și prelungit.

Noua grădiniţă, cu regim de înălţime P+1 şi o suprafață de 1.055 mp, va putea găzdui 8 grupe de copii, adică 80 de copii, care vor beneficia de o infrastructură educațională reabilitată, extinsă și cu dotări moderne. Este prevăzută inclusiv amenajarea spațiilor exterioare, a spațiilor verzi și de joacă.

Valoarea totală a proiectului este de 4.642.109 lei, din care 2.808.124 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 34 de luni.

Cele două proiecte sunt finanţate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

* Revitalizarea centrului istoric al Municipiului Hunedoara

Proiectul privind revitalizarea centrului istoric al Municipiului Hunedoara vizează amenajarea Muzeului Fierului, precum şi reabilitarea și modernizarea Parcului Libertății din localitate.

Muzeul Fierului va fi amenajat într-un imobil din Piața Libertății nr. 24 – două corpuri de clădire (288 mp), la care sunt prevăzute: reabilitarea fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din lemn și geam termoizolant, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și electrice, schimbarea învelitorii și transformarea podului în mansardă.

De asemenea, proiectul cuprinde amenajarea unui spațiu expozițional cu reconstrucția unui furnal în miniatură în curtea interioară.

În Parcul Libertății, pe o suprafaţă de 4.525 mp, vor fi reamenajate spaţiile verzi, toate aleile şi căile de acces pietonal, va fi construit un pod pietonal peste râul Cerna, care va asigura legătura între parc și Muzeul Fierului, şi va fi înlocuit mobilierul urban (bănci, coșuri de gunoi, suport pentru biciclete etc.).

Totodată, este prevăzută realizarea unei fântâni arteziene cu jocuri de apă, iar parcul va deveni parţial şi un spaţiu destinat manifestărilor culturale, având o zonă cu scenă în aer liber.

Valoarea totală a proiectului este de 9.379.126  lei, din care 9.191.543 lei reprezintă finanţare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Durata de implementare este de 33 de luni.

 

 

 

Citiți și:

Peste 500 de unitati locative noi, in autorizare

Peste 80 ha, pregatite pentru realizarea unui parc fotovoltaic

Peste 3 ha, parcelate pentru functiunea de locuire

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus