Oferte locuri de munca top

Investitie majora pentru retehnologizarea Hidrocentralei Stejaru

Hidroelectrica a scos la licitatie lucrarile de retehnologizare a centralei hidroenergetice Stejaru, din judetul Neamt. Valoarea proiectului a fost estimata la 75 milioane de euro.
Documentatia de licitatie a fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Companiile interesate au la dispozitie 70 de zile calendaristice pentru pregatirea ofertelor tehnice si comerciale, Hidroelectrica estimand ca la sfarsitul lunii octombrie se va putea desemna castigatorul, astfel incat pana la finalul anului 2014, contractul de retehnologizare sa intre in implementare.
Proiectul se va derula pe o durata de aproximativ 7 ani de la semnarea contractului si presupune retehnologizarea celor 6 hidroagregate ce insumeaza o putere instalata de 210 MW. Prin utilizarea volumului impresionant al lacului de acumulare Izvorul Muntelui- (format in spatele Barajului Bicaz), cu nu mai putin de 1,23 miliarde de mc de apa, CHE Stejaru injecteaza in Sistemul Energetic National in medie 435 GWh anual, potrivit reprezentantilor Hidroelectrica.
Hidroagregatele centralei, puse in functiune in perioada 1960-1962, si-au depasit cu mult durata normala de viata, iar uzura fizica si morala impun o retehnologizare complexa prin reproiectarea tuturor sistemelor si aducerea acestora la nivelul tehnologic si siguranta in exploatare utilizat in prezent pe plan international.

Sus